Ειδήσεις Σωμάτων ΑσφαλείαςΠυροσβεστικά Νέα

Λακωνία. Πυρκαγιά σε Ελαφόνησο και Τροχαίο στην Παντάνασσα κλήθηκε η Π.Υ Νεάπολης

734{icon} {views}

Την 20/06/2019 και περί ώρα 04:34’, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νεάπολης ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για πυρκαγιά στην Ελαφόνησο στην θέση « Βίγκλα » πλησίον χώρου που λειτουργούσε παλαιότερα χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχήματα τόσο από το Π.Κ. Νεάπολης όσο και από  την Π.Υ. Μολάων και διεκπεραιώθηκαν  σύντομα στο νησί μέσω οχηματαγωγών πλοιαρίων,  με την σημαντική συνδρομή του Λιμενικής Αρχής Νεάπολης  που συντόνισε την όλη προσπάθεια μετάβασης μας στο νησί.

 

Η υπηρεσία μας με τρία πυροσβεστικά οχήματα και οκτώ άνδρες  αλλά και  με την συνδρομή του Δήμου Ελαφονήσου ο οποίος διέθεσε υδροφόρες, αλλά και χωματουργικά μηχανήματα κατάφερε να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά στις 18:00 της ιδίας ημέρας.

Από την πυρκαγιά κάηκαν συνολικά πέντε στρέμματα δασικής έκτασης και απορριμμάτων.

Για την ανωτέρω πυρκαγιά διενεργείτε προανάκριση από το Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας μας.

 


Επίσης κατά την  διάρκεια των προσπαθειών μας για κατάσβεση της πυρκαγιάς το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Νεάπολης  δέχθηκε  περί  ώρα 10:10   τηλεφωνική κλήση για έτερο συμβάν που αφορούσε την ανάσυρση τραυματισμένων ατόμων από αγροτικό όχημα το οποίο είχε εκτραπεί από την πορεία του και είχε καταπέσει σε απόκρημνη χαράδρα  βάθους  πλέον των πενήντα μέτρων περίπου στην θέση «Αυλός»  στην Τ.Κ. Παντάνασσας Νεάπολης Βοιών.

Τα δύο  πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άνδρες  της Υπηρεσίας μας που κατέφθασαν στο συμβάν με χρήση σχοινιών διάσωσης και ειδικού διασωστικού φορείου, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να ανασύρουν δύο τραυματισμένους πολίτες επί του οδοστρώματος, οι οποίοι εν’ συνεχεία παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. το οποίο και παρευρισκόταν στο συμβάν παρουσία ιατρού.

 

You may also like

Κοινοποίηση: