Διατροφή-Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική.

Λακωνικές Πιταρούδες εύκολη συνταγή και γρήγορη. 

1375{icon} {views}

 

Θα χρειαστούμε 1 με 1/2 κιλό διάφορα λαχανικά , σπανάκι , κρεμμυδόφυλλα , άγρια σπαράγκια , καυκαλίδες , σέλινα , μάραθος , δύοσμο , βασιλικό. 

1 κιλό αλεύρι 
500ml νερό 
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Καθαρίζουμε, πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε πολύ ψιλά τα χόρτα.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη : ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με την ζάχαρη , το αλάτι και το ελαιόλαδο , προσθέτουμε το χλιαρό νερό σιγά σιγά , ζυμώνουμε αρκετά καλά ώστε η ζύμη να μην κολλάει, σε περίπτωση που μας κολλάει προσθέτουμε λίγο λίγο επιπλέον αλεύρι και ανοίγουμε τα φύλλα αρκετά λεπτά. 

Επάνω στο μισό φύλλο βάζουμε λίγα χόρτα, τα απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια, ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές λάδι τα χόρτα και σκεπάζουμε με το άλλο μισό φύλλο πιέζοντας και γυρίζοντας τις άκρες προς τα πάνω ώστε να μη φύγουν τα χόρτα στο ψήσιμο.

 

 

 

Ανάβουμε φωτιά με ξύλα εάν έχουμε ,   στρώνουμε τις πιταρούδες σε μια πλάκα , διαφορετικά σε ταψί . Επάνω στην πλάκα βάζουμε την πιταρούδα και όταν ροδίσει από τη μία πλευρά τη γυρίζουμε από την άλλη.

Κάθε πιταρούδα που ετοιμάζουμε τη σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και χοντρό ύφασμα για να διατηρείται ζεστή.

Όταν ψηθούν όλες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε μία μία με αρκετό λάδι  τις αφήνουμε να απορροφήσουν το λάδι και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά 10 εκ. περίπου. 

Καλή σας όρεξη.

 

 

Ακολουθήστε μας στο facebook  & twitter και μάθετε πριν από όλους τι “παίζει”! 


Δημιουργία και ψηφιακών άλμπουμ

Alexandros Bougadis Photographer
μέλος του ομίλου UNESCO τεχνών , λόγου και επιστημών Ελλάδος

You may also like

Κοινοποίηση: