Λαμπρή κοπή Βασιλόπιτας του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης

Με μια λαμπρή τελετή έκοψε τις παραδοσιακές βασιλόπιτες για το 2023 ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023 στην κατάμεστη, από μέλη και φίλους, φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος Σπάρτης.

 

 

 

Τις πίτες ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος, Επίτιμο Μέλος του Συνδέσμου, συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπλάθρα, τον Εφημέριο του Οσίου Νίκωνος π. Κωνσταντίνο Σκάλτσα και τον Ιεροδιάκονο Παΐσιο Κολοκυθά.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μητράκος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, τους παριστάμενους τρεις βουλευτές του Νομού Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιο Δαβάκη, Σταύρο Αραχωβίτη και Νεοκλή Κρητικό, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη  Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκωνα Τζινιέρη,  για την τιμητική τους παρουσία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν στους χορηγούς που πρόσφεραν τις πίτες και τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς, που κληρώθηκαν μετά την ευλογία των βασιλοπιτών, στον Πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Ασημακόπουλου που διέθεσε 21 μπλοκ των 25 λαχνών, στο μέλος κ. Κώστα Κρατημένο για το κέρασμα με θεσσαλικό τσίπουρο και στην Αντιπρόεδρο κ. Ποτούλα Πασχαλίδη-Τσίτσου που δημιούργησε σπιτικό λικέρ για τις κυρίες και αλμυρά σνακ για όλους.

 

 

Τυχεροί των δύο φλουριών ήταν τα μέλη του Συνδέσμου Κοντοέ Ελευθερία και Δημήτρης Ασημακόπουλος, που έλαβαν ως δώρο βιβλία προσφορά του Γορτυνιακού.

Τέλος διαβάστηκε το εγκάρδιο μήνυμα της κας Βασιλικής Κοντοέ Δικηγόρου και Προέδρου του Συλλόγου των Απανταχού Κουρουναίων «Η ψηλή Παναγιά»! (σ.σ. Το Κουρουνιού είναι ένα μικρό γορτυνιακό χωριό απέναντι από την Καρύταινα ).

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται γι’ άλλη μια φορά ανάμεσα στους Γορτύνιους της Σπάρτης. Επισήμανε ότι με τη Γορτυνία  τον συνδέουν ακατάλυτοι δεσμοί από την περίοδο που υπηρέτησε ως νέος ιεροκήρυκας, αλλά και από την πρόσφατη τοποτηρητεία του στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, επισημαίνοντας ότι εκτός από την ιδιότητα του Επιτίμου Μέλους του Γορτυνιακού Συνδέσμου έχει ανακηρυχτεί κι Επίτιμος Δημότης Γορτυνίας από τον οικείο Δήμο. Έκανε εκτενή αναφορά στους νέους Αγίους της Γορτυνίας τον Ιωσήφ Β΄ Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης και τον Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας Ανανία Λαμπάρδη. Καταλήγοντας ευχήθηκε ο Σύνδεσμος να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό το πολύπλευρο και γόνιμο έργο του.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν την εκδήλωση με επαινετικά λόγια για το Γορτυνιακό Σύνδεσμο οι τρεις Βουλευτές και ο Αντιπεριφερειάρχης, που υποσχέθηκαν την αφειδώλευτη στήριξή τους.

Το κλίμα στην αίθουσα ήταν έμπλεο χαράς, ενθουσιασμού και πατριωτικής έξαρσης με την ευχή «Και του χρόνου»!         

ΕΚ ΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

 

 

**********

Κλείνουμε 1 χρόνο στο νέο μας χώρο και γιορτάζουμε , κάνοντας
έκπτωση 25% σε μυστήρια γάμων ~ βαπτίσεων του 2023

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Βραβευμένο κατάστημα με το
Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών Greek Awards 2021
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος  Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε
Όθωνος Αμαλίας 59 Σπάρτη

*****

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

You may also like

Κοινοποίηση: