Λαμπρή πανήγυρη στην Ι.Μ Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης

 

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων και στην Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης πανηγύρισε η ιστορική φερώνυμη Ιερά Μονή στον Πάρνωνα.

 

 

Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ευκαιρία που του έδωσε να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό της ιστορικής αυτής Μονής του Πάρνωνα. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα αναφέρθηκε στο φρικτό μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα και στους εγκωμιαστικούς λόγους που έκαναν γι’ αυτό ο Μέγας Βασίλειος και ο Άγιος Γρηγόριος. Ιδιαίτερα στάθηκε στη φράση των Αγίων Τεσσαράκοντα κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου τους ‘’Μόνον αγαθόν ο Χριστός’’, που με λακωνικό τρόπο επισημαίνει ότι η πραγματική χαρά, η αρμονία και η ψυχική γαλήνη πηγάζουν μόνο από την εν Χριστώ ζωή. Ολοκληρώνοντας εκθείασε την αδελφότητα της Μονής, ενώ υπογράμμισε την σπουδαιότητα των Μοναστηριών, τα οποία χαρακτήρισε προπύργια της Ορθοδοξίας.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων Πανοσ. Αρχ. Χρυσόστομος Μυλωνάς.

 

 

Επισφραγίζοντας την λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ευστάθιος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης και τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για τις μεστές νοημάτων ομιλίες τους, τους κληρικούς για την συμμετοχή τους και την αδελφότητα της Μονής, με επικεφαλής τον Καθηγούμενο Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, που με τον εμπνευσμένο λόγο και τον ενάρετο βίο τους έχουν μετατρέψει το Μοναστήρι σε ‘’πνευματικό φάρο’’ της περιοχής. Επίσης ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Σκούρας για τη συμμετοχή τους μαζί με τα παιδιά, τους τοπικούς άρχοντες και τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους προσκυνητές που κατέκλυσαν τους χώρους της Μονής και τις δύο ημέρες.

 

πηγή Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

 

You may also like

Κοινοποίηση: