Best of...Προορισμοί

Λειψοί ένα νησί για σένα

1183{icon} {views}

 

Η ομάδα  Greek Instagramers Events σε συνεργασία με τον δήμο Λειψών (Visit Lipsi / Λειψοί) και την εταιρία RE:Make (re-make.gr), διοργάνωσε φωτογραφική εξόρμηση από τις 19.9.2019 έως τις 22.9.2019 στους υπέροχους Λειψούς, όπου ήταν τιμή μου να συμμετέχω.

 


Από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στο νησί και ήταν 12:10 περίπου τα μεσάνυχτα αντικρίσαμε την υπέροχη φιλοξενία τους,  με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Μάγγο να μας υποδέχεται και να είναι μαζί μας στο τριήμερο αυτό.

 

 

 

Οι Λειψοί, το νησί της θεάς Καλυψώς όπου σύµφωνα µε τη µυθολογία εκεί κράτησε τον Οδυσσέα, το νησί είναι χτισμένο  αµαμφιθεατρικά στη μέση ενός προστατευόµενου όρµου.

 

 

Είναι ο κατάλληλος προορισµός για εκείνους τους ταξιδιώτες που αναζητούν την ηρεµία και την γαλήνη που εξασφαλίζει το νησί τόσο µε το φυσικό τοπίο του όσο και τους φιλόξενους κατοίκους του , το νησί διαθέτοι δικό του τυροκομείο καθώς και οινοποιείο.

 

 

 

Σπηλιά Χοχλακούρας

Θα κολυµπήσετε σε καθαρές παραλίες, θα περπατήσετε στα στενά δρομάκια του και θα αντικρίσετε πολλές εκκλησίες- εξωκλήσια όπως την Παναγία του Χάρου.

 

 

Η Παναγία του Χάρου 

 

 

 

“Ξεχωρίζει για τη μοναδικότητα της καθώς είναι η μοναδική εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά το Θείο Βρέφος, αλλά τον Εσταυρωμένο Χριστό. Ο λόγος για την Παναγία του Χάρου, που όσο και αν ακούγεται παράξενο το όνομά της, εδώ και εκατοντάδες χρόνια ευλογεί το νησί των Λειψών.

Η Παναγία του Χάρου πήρε το όνομά της, από το γεγονός ότι ο νεκρός Χριστός στον σταυρό του μαρτυρίου και ο Χάρος σχετίζονται μεταξύ τους εννοιολογικά. Το μοναστήρι της Παναγίας βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το βασικό οικισμό των Λειψών , άνω υπάρχει και εκκλησία εντός του νησιού. Τόσο το εξωμονάστηρο όσο και η εικόνα χρονολογούνται από το 1600 μ.Χ., όταν έφτασαν στο νησί δύο μοναχοί στην Πάτμο.

Το διάβα των αιώνων άφησε ανέπαφη την Εκκλησία, ενώ ερήμωσε τα γύρω κελιά των Μοναχών. Μα σεβάστηκε το Ιερό Κειμήλιό τους, την πρωτότυπη και Θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας του Χάρου.

Η Παναγία του Χάρου γιορτάζει στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) και στους Λειψούς στήνεται μεγάλο πανηγύρι. Από το 1943 μέχρι σήμερα τη θαυματουργή εικόνα κοσμούν τα περιώνυμα “κρινάκια της Παναγίας”. Τα λουλούδια τοποθετούνται στην εικόνα την Άνοιξη, στη συνέχεια ξεραίνονται και στη γιορτή της, κατακαλόκαιρο, ανθίζουν βγάζοντας μοσχομυριστά μπουμπούκια.

 Αξιοσημείωτο είναι το ακόλουθο ιστορικό:

Τον Απρίλιο του 1943 η ευσέβεια μιας κοπέλας τοποθέτησε στην Εικόνα άσπρους κρίνους. Αυτοί ξεράθηκαν, όπως ήταν φυσικό. Μα ξαφνικά τον Ιούλιο οι αποξηραμένοι κρίνοι άρχισαν παράδοξα να αποκτούν χυμούς και μάλιστα όσο πλησίαζε η Εορτή της 23ης Αυγούστου, έφτασαν να βγάζουν μπουμπούκια μοσκομύριστα, ολοκληρωμένα την ημέρα του Πανηγυριού της.

 Το Θαύμα αυτό πραγματοποιείται από τότε μέχρι σήμερα. Και προσφέρεται ως Ευλογία της Παναγίας του Χάρου σε κάθε προσκυνήτρια ψυχή, αλλά συγχρόνως και ως «σημείον αντιλεγόμενον» για τους άπιστους που, ενώ «θέτουν τον δάκτυλον επί των τύπων των… κρίνων», πασχίζουν να το εξηγήσουν με λογικοφανείς ερμηνείες, γεννημένες από τη θολοκουλτούρα τους.

Κι όμως η Παναγία του Χάρου, είτε για χάρη των πιστών Της είτε για προβληματισμό των απίστων συνεχίζει το Θαύμα Της. Και μας καλεί όλους να πυκνώσουμε με την παρουσία μας τη στρατιά των πανηγυριωτών και να οδεύσουμε σ’ Αυτήν, για να αποθέσουμε τις ελπίδες μας και τους οραματισμούς μας.http://www.orthodoxoiorizontes.mysch.gr

 

 

Ο επισκέπτης θα αντικρίσει την αυθεντικότητα και την τιμιότητα του φυσικού τοπίου. Στις παραλίες του δεν θα βρείτε τις πολλές ενοχλητικές ξαπλώστρες και ομπρέλες γιατί δεν υπάρχουν και είναι ελεύθερες προς όλους. Οι παραλίες του νησιού είναι προσβάσιμες και αν κάποιος λατρεύει το περπάτημα μπορεί να τις επισκεφτεί και με τα πόδια μιας και η ποιο μακρινή απέχει το πολύ μια ώρα. 

 

 

Το νησί αποτελείτε από ένα σύμπλεγμα από 24 μικρονήσια και 6 βραχονησίδες που μπορείτε να επισκεφτείτε κάνοντας την κρουαζιέρα όπου υπάρχει πλοίο στο λιμάνι και θα σταματήσετε σε 5 νησιά  το Μακρονήσι , Ασπρονήσι , Τηγανάκια, Αρκιούς , Μαράθι, θα κολυμπήσετε σε σπηλιές και σε πεντακάθαρα νερά ,.

 

 

Στους Λειψούς οι διακοπές δεν τελειώνουν ποτέ , το ταξίδι της φαντασίας , των αισθήσεων και των εικόνων συνεχίζεται μέχρι να το αντικρίσετε ξανά το επόμενο καλοκαίρι. 

 

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την φιλοξενία , για την υπέροχη κρουαζιέρα το Rena ,για την δωρεάν παραχώρηση του scooter το  Motor Rent , τα εστιατόρια “Καλυψώ”, “Γιάννης” , “Manolis Taste” την Blue star ferries, την κυρία Ταξιαρχία ιδιοκτήτρια του Mira mare  όπου είναι η προσωποποίηση της φιλοξενίας! oι καφέδες, τα κέϊκ και πολλά άλλα ήταν υπέροχα ,και τέλος την καλύτερη φωτογραφική ομάδα την Greek Instagramers Events .
Σύνταξη – Φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ ΕΔΩ 

 

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας
τηλέφωνο επικοινωνίας 6909031174

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr. 

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

Μέλος του e-media 

You may also like

Κοινοποίηση: