Λιγοστές οι ημέρες Καμμένου στην Κυβέρνηση

Φεύγει την Τετάρτη από την κυβέρνηση;

 

 

H φαρσοκωμωδία που ακούει στο όνομα «συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου» φτάνει στο τέλος της, όμως, ο τραγέλαφος που προσβάλλει τη χώρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Τα νέα, χθεσινά καμώματα του Πάνου Καμμένου, με τον πόλεμο που άνοιξε με τον Νίκο Κοτζιά, είναι απλά η επιβεβαίωση ενός στημένου σκηνικού με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο «μακεδονομάχος» Πάνος, τώρα θυμήθηκε ότι υπάρχουν στην κυβέρνηση «ολετήρες» και «αποστάτες», τώρα θυμήθηκε να κάνει αντάρτικο όταν επί έξι μήνες τουλάχιστον… ξέχναγε ότι ο Τσίπρας και o Κοτζιάς υπέγραψε μια συμφωνία την οποία ο ίδιος δεν αποδεχόταν. «Βιδωμένος» στην καρέκλα του έφτασε μέχρι τέλους, γιατί όπως όλα δείχνουν αυτό είναι το τέλος της διαδρομής του στην κυβέρνηση. Ενδεχομένως και το τέλος της πολιτικής του καριέρας, αλλά αυτό θα κριθεί στις ερχόμενες εκλογές.

Κι αυτό είναι που τρομάζει τον υπουργό Αμυνας. Να μην μπει στη Βουλή, να χάσει όλα τα προνόμια, τα κόκκινα χαλιά, τις στολές παραλλαγής και κυρίως την… βουλευτική ασυλία.

Η χθεσινή έκρηξή του, με το ολίγον ακατανόητο μήνυμά του στο twitter, και με την απόφασή του να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και την Εκτελεστική Επιτροπή την επόμενη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις. Το γεγονός και μόνο ότι την απόφαση αυτή την ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ, κι αφού μίλησε για αποστασίες και για ολετήρες, δείχνει ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Κι αυτές δεν μπορεί να είναι άλλες από την αποχώρησή του από την κυβέρνηση. Εκτός κι αν η λέξη «κωλοτούμπα» πάρει άλλη διάσταση…

Όμως, φαίνεται ότι η πίεση του χρόνου, η δημοσκοπική εξαφάνισή του και οι κακές πλέον σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, δημιούργησαν νέα δεδομένα. Υπενθυμίζεται ότι Τσίπρας και Καμμένος είχαν αποφασίσει να κάνουν «ανακωχή» και να τα πουν τον Μάρτιο για την μεταξύ τους συνεργασία.

Αλλά, η επιτάχυνση των διαδικασιών κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από την ΠΓΔΜ, ρίχνει πλέον το βάρος των αποφάσεων στην ελληνική βουλή. Και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο Καμμένος συγκαλεί τα όργανα του κόμματός του στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα που θα ξεκινήσει και η διαδικασία στη Βουλή της ΠΓΔΜ. Και παρά τις κωλοτούμπες που έχει κάνει κατά καιρούς, μάλλον δεν τον παίρνει πλέον να κάνει κάτι άλλο, παρά να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.  Με όσους θα τον ακολουθήσουν, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα φύγουν μαζί του όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.
in.gr

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

 

You may also like

Κοινοποίηση: