Λακωνία

Μάνης Χρυσόστομος Γ’: «Η ελαία είναι ευλογημένο δένδρο».

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη, χθές Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, στην Πετρίνα, όπου βρίσκεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός και το εργοστάσιον επεξεργασίας και παραγωγής ελαίου και τέλεσε αγιασμόν, αναγιγνώσκοντας και ειδική ευχή, που ο ίδιος συνέταξε, με την ευκαιρία της νέας ελαιοπαραγωγικής περιόδου.

Ο Σεβ. έγινε δεκτός με πολλή χαρά από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γεώργιο Καπασούρη και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο ως και από τους παραγωγούς της περιοχής.

Στην ομιλία του, ο Σεβ. μεταξύ των άλλων είπε ότι: «Η ελαία είναι ένα ευλογημένο δένδρον, αφού ο Χριστός προ του αγίου Πάθους Του «ἐπορεύθη κατὰ τὸ ἔθος εἰς τὸ ὄρος τῶν ἐλαιῶν… καί θεὶς τὰ γόνατα προσηύχετο» και αποδίδει τον υπέροχον και τόσον χρήσιμον καρπόν την ελιά. Είναι το έλαιον που χρησιμοποιεί πάλιν ο Κύριος στην παραβολή Του, όταν ομιλεί για τον Καλό Σαμαρείτη. Μάλιστα η Εκκλησία το θέτει σε ευλογία με το ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, και το χρησιμοποιεί στο Βάπτισμα και στο Χρίσμα. Είναι τελικά το έλαιον που μας θυμίζει το έλεος του Θεού. Αυτό μη το ξεχνάμε ποτέ γιατί το έλεος του Θεού μας σώζει». Και ο Σεβ. κατέληξε: «Εργασθείτε με ζήλο, με πνεύμα συνεργασίας, τιμιότητας και αγάπης και να γνωρίζετε ότι το καταπληκτικό αυτό λάδι της δικής σας παραγωγής είναι και εκλεκτό, ως αποφαίνονται οι ειδικοί και περίφημο σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Ακολούθησε ξενάγηση του Σεβ. από τον κ. Πρόεδρο στα μηχανήματα παραγωγής ελαίου, τα οποία είχαν τεθεί σε λειτουργία ως και μικρά δεξίωση. Ο Σεβ. τους συνεχάρη και πρόσφερε από μια εικόνα της Παναγίας σ’όλους τους εργαζόμενους.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από το  www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook  

You may also like

Κοινοποίηση: