Μάνη – Η Πυρκαγιά έσβησε αλλά τι έμεινε ;

2425{icon} {views}

Ευτυχώς η πυρκαγιά στα χωριά της Λακωνίκης Μάνης λίγο έξω από το Γύθειο έσβησε.

 

 

 

Έσβησε όπως μας είπαν οι κάτοικοι , λόγω αλλαγής του ανέμου , διαφορετικά θα μετρούσαμε θύματα και καμένα σπίτια και στο Γύθειο , την τελευταία στιγμή μας είπαν ότι η Παναγία ίσως έβαλε το χέρι της και γύρισε την φωτιά ,  με την αλλαγή του ανέμου ξανά στα καμένα , διαφορετικά ίσως να είχε φτάσει μέχρι την Σκάλα. 

 

 

Εμείς αντικρίσαμε μαύρο τοπίο ακόμα και λίγο έξω από το Μαυροβούνι αλλά και στην είσοδο του Γυθείο με κάποια σπίτια να είναι καμένα , πυροσβέστες να επιχειρούν να σβήσουν τις μικρές αναζωπυρώσεις , και ένα ελικόπτερο να προσπαθεί και αυτό για το σβήσιμο των αναζωπυρώσεων σε ορεινές πλαγιές.

 

 

 

Ο Καρβελάς και πολλά ακόμα γύρω χωριά μετρούν τις πληγές τους , στον Καρβελά βρεθήκαμε και την Παρασκευή (6.8.2021) και ήμασταν σε ένα ασφαλές μέρος , σήμερα μια ημέρα μετά (7.8.2021) δυστυχώς ο Καρβελάς είναι ένα από τα χωριά που πέρασε η φλόγα και κάποια σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

 

 

Η Μάνη για ακόμη μια φορά πληγώνεται , αλλά η Μάνη μέσα από τις στάχτες τις θα ξανά ζωντανέψει.

 

 

 

Δεν θα αφήσουμε την Μάνη μας , μόνη της.

Ας ελπίσουμε να είναι οι τελευταίες εικόνες καταστροφής που δείχνουμε.

Από Σκαμνάκι προς Καρβελά .

 

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή για τυχών αναζωπυρώσεις , όπως βλέπουμε στην εικόνα , λίγο πριν το Γύθειο. 

 

 

Μας ζητήθηκε και μια μικρή βοήθεια μέχρι να έρθουν οι υπόλοιποι πυροσβέστες,  απλά και το πάτημα ενός κουμπιού , κάτι είναι για αυτούς του ανθρώπους ,  που τρέχουν τόσες ημέρες μέσα στις φλόγες.

 

 

 

 

Στο συγκεκριμένο σπίτι στον Καρβελά ήμασταν την Παρασκευή και το Σάββατο το μόνο που αντικρίσαμε ήταν το κλειδί στην πόρτα  αλλά πεσμένο κάτω , όπως και την προηγούμενη ημέρα που είχε αφήσει ο κάτοικος ,  γιατί έτσι ίσως το συνήθιζε χωρίς να φοβάται τίποτα,  αλλά δυστυχώς οι φλόγες του το πήραν. 

 

 

 

 

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: