Λακωνία

Μάνη – Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Γύθειο

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Γύθειο, το κεντρικό λιμάνι του νομού Λακωνίας, ο εορτασμός των Θεοφανείων, τηρουμένων όλων των ενδεδειγμένων μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

 

Το πρωί τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου η ακολουθία του Όρθρου, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ’. Στη συνέχεια στην αποβάθρα της κεντρικής πλατείας της πόλης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

 

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο δεκατετράχρονος μαθητής Δημήτριος Σωτηράκος, ο οποίος έλαβε από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο έναν σταυρό.

Εξαιτίας των ιδιαιτέρων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού οι Ιερές Ακολουθίες και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγιναν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε άνευ λιτανευτικής πομπής αλλά με απευθείας προσέλευση κλήρου, αρχών και λαού στο σημείο καταδύσεως ενώ ήταν απαραίτητη η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

 

Παρόντες στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων ήταν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Πολίτης, η Υποδιοικήτρια του Α.Τ. Γυθείου Υπαστυνόμος Β’ κα Μπότση, ο Λιμενάρχης Γυθείου Πλωτάρχης Λ.Σ., κ. Τσάλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.

Πηγή φωτογραφιών Ιερά Μητρόπολη Μάνης ()

 

 

 

 Studio Photography Alexandros Bougadis

Φωτογράφηση – Βιντεογράφηση : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων

 Φωτογραφίες Ταυτοτήτων – Αδειών Οδήγησης – Λοιπών Δελτίων

Ειδικές τιμές σε μαθητές – φοιτητές – ανέργους – συλλόγους – ομάδες

Τηλ. 6909031174

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: