Μαγιάτικο στεφάνι!

1209{icon} {views}

 

Το Μαγιάτικο στεφάνι το φτιάχνουμε την 1η του Μάη με λουλούδια που μαζεύουμε από αγρούς και χωράφια. Βέβαια επειδή το να μαζέψει κανείς πολλά αγριολούλουδα ώστε να φτιάξει ένα καλό στεφάνι είναι λίγο δύσκολο, χρησιμοποιούμε και λουλούδια της αυλής μας, μιας και είναι πιο μεγάλα και το στεφάνι μας γίνεται πιο πλούσιο. Το Μαγιάτικο στεφάνι μας, θα στολίσει την πόρτα μας ή το μπαλκόνι μας για καιρό. 

Για τη σωστή κατασκευή του στεφανιού πρέπει να βρούμε μια ευλύγιστη βέργα, να τη φέρουμε σε κυκλικό σχήμα κι εκεί πάνω να δέσουμε μπουκετάκια από λουλούδια.

Στην Ελλάδα, στη Ρώμη αλλά και στο Βυζάντιο η Πρωτομαγιά ήταν αφιερωμένη στη θεά Δήμητρα – θεά της γονιμότητας και της γεωργίας. 
Κατά τη λαϊκή παράδοση το Μαγιάτικο στεφάνι φέρνει υγεία, προστασία, ευτυχία και διώχνει το κακό μάτι. Όλα τα σπίτια οφείλουν να κρεμούν το στεφάνι στην πόρτα τους εκτός από εκείνα που έχουν πένθος και θα το κρατήσουν εκεί μέχρι τα μισά του καλοκαιριού. 

Το έθιμο του Μαγιάτικου στεφανιού το συναντάμε σε πολλές χώρες τις Μεσογείου. Συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης και την άνοιξη. Την άνοιξη που επιθυμούμε να έρθει και στο σπίτι μας! 

Καλή πρωτομαγιά!! 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: