Εκδόσεις : Ποίηση - Βιβλίο.

«Μαγούλα, ιχνηλατώντας την ιστορία τη Λαογραφία και τους ανθρώπους της» – παρουσίαση του βιβλίου

 

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Επιγραφικό Μουσείο, Τοσίτσα 1 (δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδας) παρουσιάζονται τα πρακτικά του Συμποσίου με τίτλο «Μαγούλα, ιχνηλατώντας την ιστορία τη Λαογραφία και τους ανθρώπους της» που είχε πραγματοποιηθεί στη Μαγούλα Δήμου Σπάρτης την άνοιξη του 2017.

Το Βιβλίο περιλαμβάνει στοιχεία της ιστορίας και της λαογραφίας της περιοχής της Μαγούλας όπως καταγράφονται μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων, της αρχαιολόγου Μαρίας Τσούλη, των πανεπιστημιακών καθηγητών Γιώργου Νικολάου και Παρασκευά Ματάλα, του λαογράφου Παναγιώτη Καμηλάκη και του αρχιτέκτονα Γιώργου Γιαξόγλου, αλλά και τα βιογραφικά σημειώματα του πατέρα Σπύρου Σταυρόπουλου και των δασκάλων που υπηρέτησαν στο σχολείο της Μαγούλας, τα οποία παρουσιάστηκαν σε ένδειξη τιμής από τους κατοίκους της Μαγούλας, παλιούς μαθητές του δημοτικού σχολείου Μαγούλας. Η έκδοση κοσμείται με τις «Ίριδες», έργο του Λάκωνα καλλιτέχνη Γιώργου Ρόρρη, ευγενική προσφορά του καλλιτέχνη στο Συμπόσιο για τη Μαγούλα.

Το Βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Κώστας Μπουραζέλης, ομότιμος καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας και σύμβουλος Πρυτανείας επί ακαδημαϊκών θεμάτων και διεθνών σχέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάγγελος Καραμανές, διευθυντής του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και η Αθηνά Περούλη, φιλόλογος.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης θα γίνει από τη δημοσιογράφο Μαρία Ολυμπίτη.

Οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Επιγραφικό Μουσείο και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μαγουλιωτών.

Θα προσφερθούν κεράσματα και κρασί από τη Σπάρτη.

 

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: