Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση καιρού Καλοκαίρι 2018.

719{icon} {views}

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ – ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018 (ΕΛΛΑΔΑ)

 

Θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές και αυξημένα ποσοστά νεφώσεων και βροχοπτώσεων – κυρίως στα βόρεια και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας όπου φαίνεται ένα αρκετά δροσερό και βροχερό καλοκαίρι σε αντίθεση με τα νότια που θα έχουν ζέστη και αρκετή αυξημένη ξηρασία.

 

Αναλυτικά η τάση του καιρού για το καλοκαίρι 2018 στην Ελλάδα:

Γενική Τάση:

 

Απόκλιση από τις μέσες θερμοκρασίες:

 

Βόρεια Ελλάδα:

 

Δυτική Ελλάδα:

  

Ανατολική Ελλάδα:

 

Νότια Ελλάδα:

 

Ανάλυση:

 

Ιούνιος 2018: Ο μήνας ξεκινάει με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες και αστάθεια στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη αλλά σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας πριν τα μέσα του μήνα με αρκετή ζέστη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας (υψηλότερες στα ανατολικά και νότια). Σημαντική μεταβολή του καιρού στα μέσα του μήνα με πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ΒΑ ανέμων (υψηλές θερμοκρασίες στα νότια και ΝΑ άνεμοι) – τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού το τελευταίο 10ήμερο με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (υψηλές θερμοκρασίες στα νότια) και σημαντική αστάθεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας – τοπικά έντονα φαινόμενα στα δυτικά.

 

Ιούλιος 2018: Ο μήνας ξεκινάει με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες, αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Πρόσκαιρη αλλά σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στο κλείσιμο του πρώτου δεκαήμερου εκτός από τα βόρεια που θα παραμείνει σε κανονικά ή ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Πτώση της θερμοκρασίες προς τα μέσα του μήνα και πιθανόν έντονη αστάθεια. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια και σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα – πιθανόν γενικευμένες θερμοκρασίες στα όρια του καύσωνα για αρκετές ημέρες. Πτώση της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα και ενίσχυση των Β ανέμων – ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο και τοπικές νεφώσεις.

 

Αύγουστος 2018: Ο μήνας ξεκινάει με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες, αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνοδος της θερμοκρασίας στην συνέχεια και πιθανόν θερμοκρασίες στα όρια του καύσωνα την βδομάδα του δεκαπενταύγουστου στα νότια. Σημαντική μεταβολή του καιρού το τελευταία 10ήμερο με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και αστάθεια στα ηπειρωτικά – σημαντικά υψηλότερες θερμοκρασίες στα νότια οι οποίες ενδεχομένως στα τέλη του μήνα να είναι σε επίπεδα καύσωνα στα ανατολικά και νότια – ισχυρές βροχές στα βόρεια.

 Δημήτρης Καμπόλης YouWeather.com

 Η παραπάνω ανάλυση αποτελεί εκτίμηση και όχι πρόγνωση.

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

You may also like

Κοινοποίηση: