Μαρμελάδα φράουλα! η πιο επιτυχημένη συνταγή.

831{icon} {views}

 

Μάης: η εποχή της φράουλας και των αρωμάτων της!
Την τρως ωμή, την κάνεις γλυκά, σιρόπι αλλά και νόστιμη μυρωδάτη μαρμελάδα!

Ορίστε λοιπόν η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα με σίγουρη επιτυχία.

Για τη μαρμελάδα χρειαζόμαστε (ενδεικτικά):

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1/2 κιλό ζάχαρη

Η ποσότητα της ζάχαρης είναι καθαρά θέμα προτιμήσεων. Η φράουλα όμως θέλει συγκρατημένη ζάχαρη γιατί σαν φρούτο είναι αρκετά γλυκό. Αν όμως στην ποσότητα 1 κιλό φρούτο προς μισό κιλό ζάχαρη σας φαίνεται άγλυκο το αποτέλεσμα, αυξήστε την ποσότητα της ζάχαρης.

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσανάκι τους, τις κόβουμε στη μέση και περιχύνουμε με τη ζάχαρη.
    Δεν αφήνουμε τη ζάχαρη να βγάλει υγρά. Βάζουμε να βράσουν αμέσως σε χαμηλή φωτιά. 

 

 

  • Αν θέλουμε αφού έχει σχεδόν βράσει,  λιώνουμε σε μπλέντερ αλλιώς αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να έχει μέσα κομματάκια φρούτου. Είναι κι αυτό θέμα προτίμησης. 
    Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα (αν έχει δηλαδή πήξει) κάνουμε το πείραμα με το πιάτο στην κατάψυξη. Βάζουμε ένα πιάτο στην κατάψυξη για 1 λεπτό. Μόλις το βγάλουμε ρίχνουμε στο πιάτο μια κουταλιά μαρμελάδα και χωρίζουμε στη μέση την ποσότητα της μαρμελάδας με το δάχτυλο μας. Αν η μαρμελάδα δεν ενωθεί πάλι, είναι έτοιμη. Αν όχι συνεχίζουμε για λίγο το βράσιμο. Στο παρακάτω πιάτο η μαρμελάδα είναι έτοιμη.


 

  • Για να βεβαιωθούμε ότι έχει πήξει όσο θέλουμε την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και την τσεκάροιυμε μετά. Αν δούμε ότι έχει πήξει πολύ βράζουμε λίγο ακόμα προσθέτοντας λίγο νερό. Αν δούμε ότι είναι αρκετά αραιή βράζουμε λίγο ακόμη προσθέτοντας λίγη ζάχαρη.
  • Γενικά ισχύει ότι όσο πιο λίγο βράζουν οι μαρμελάδες τόσο πιο έντονα κρατάνε τα αρώματα τους και τόσο πιο ζωηρά είναι τα χρώματα τους. Βράζουμε πάντα μόνο όσο χρειάζεται.

 

Καλή επιτυχία!

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: