Μαύρο Κύμινο – Σπορά , καλλιέργεια, θεραπευτικές ιδιότητες.

1121{icon} {views}

mauro-kimino-nigella-sativa_01Το Μαύρο κύμινο κατάγεται από την Μέση Ανατολή. Έχει αιθέρια μπλε και λευκά άνθη  που φτάνουν συνήθως του 50 πόντους.

Μικρές ποσότητες καταναλώνονται ως αρωματικό καρύκευμα σε διάφορα πιάτα.
Το λάδι του σπόρου χρησιμοποιείτε για τη θεραπεία της δυσπεψίας, την απώλεια της όρεξης,απώλεια των μαλλιών, κεφαλαλγία, αϋπνία, αμυγδαλίτιδα , λαρυγγίτιδα κ.α.
Για εκείνους που επιδιώκουν μια σωστή υγεία μόνιμα , θα πρέπει να χρησιμοποιούν το λάδι στο πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα.
Δίνει ενέργεια και ζωντάνια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας καθώς και έναν ήσυχο ύπνο.

Σπορά – Καλλιέργεια.
Το φυτό προτιμά τον ήλιο και τα ξηρά εδάφη. Σπείρετε κατευθείαν στο έδαφος το Φθινόπωρο ή πολύ νωρίς πριν την Άνοιξη.
Η σωστή θερμοκρασία είναι 21 βαθμούς Κελσίου για να το σπείρετε.
Οι σπόροι θα πρέπει να είναι καλυμμένοι αρκετά καλά με το χώμα  καθώς το φως καθυστερεί την βλάστηση. Η βλάστηση γίνεται από 7 έως 15 ημέρες.
Το φυτό ξαναβγαίνει μόνο του στην ίδια θέση ακριβώς κάθε χρόνο, αρκεί να το έχετε μόνιμα στην ίδια θέση και γι αυτό καλό είναι να το έχετε σε χώμα στην γη και όχι σε γλάστρες.
Άλλες  θεραπευτικές ιδιότητες.
Βήχας και άσμα : Τρίψτε το στήθος και την πλάτη με μαύρο κύμινο λάδι, πιείτε τρία κουταλάκια έλαιο την ημέρα και να εισπνέεται τους ατμούς από ένα μείγμα λάδι κύμινου και νερού.
Για μια ευχάριστη εμφάνιση : Αναμίξετε λάδι κύμινου με ελαιόλαδο , τρίψτε το πρόσωπο σας καλά και αφήστε το περίπου μία ώρα. Ξεβγάζεται με χλιαρό νερό.
Νευρική ένταση: Ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι από μαύρο κύμινο με ένα φλιτζάνι τσάι.
Διάρροια:  Αναμίξετε μαι κουταλιά λάδι μαύρο κύμινο με ένα φλιτζάνι γιαούρτι. Το μείγμα δύο φορές την ημέρα για τρεις ημέρες.
Καλό είναι να χρησιμοποιήστε το μαύρο κύμινο και ειδικά το έλαιο που περιέχει φωσφορικά άλατα, σίδηρο και ενώσεις υδατανθράκων και τα αντιβιοτικά που είναι ικανά να σκοτώσουν τα μικρόβια.

You may also like

Κοινοποίηση: