Μεγάλη Θρησκευτική εορτή και πανήγυρις εν Ιερά Μονή Ζερμπίτσης.

934{icon} {views}

I.M.Zermpitsis

Στις 22 Αυγούστου 2017 και ώρα 7:00 το βράδυ θα γίνει Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και περιφορά του Ιερού επιταφίου.

Στις 23 Αυγούστου 2017 και ώρα 7:00 το πρωί θα γίνει Όρθρος και εν συνέχεια Πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία προεξέχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και λιτάνευσης της Ιεράς  Εικόνος.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Ζερμπίτσης ευρίσκεται επάνω στον μεγαλοπρεπή Ταΰγετο, στην ανατολική πλευρά του, σε 500 μέτρα υψόμετρο και απέχει 19 χλμ. από τη Σπάρτη. Η ονομασία «Ζερμπίτσα» είναι πιθανόν σλαβικό τοπωνύμιο και ερμηνεύεται «Μετόχιον».

Σ΄ αυτή εύκολα πηγαίνει κανείς, διασχίζοντας την εθνική οδό Σπάρτης – Γυθείου και παίρνοντας, στο 11ο χλμ, το δρόμο δεξιά.

Τρία χιλιόμετρα μετά τα χωριά Ξηροκάμπι και Δάφνη, μένει κανείς κατάπληκτος, απολαμβάνοντας το εξαίσιο θέαμα συνδυασμού φυσικής καλλονής και καλλιτεχνίας.

Σύμφωνα με την επιγραφή, η οποία ευρίσκεται στο υπέρθυρο της Βασιλικής Πύλης του εσωτερικού τού Ιερού Καθολικού, η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή ανεγέρθηκε το 1639 και αγιογραφήθηκε το έτος 1669. Οι τοιχογραφίες είναι τεχνοτροπίας μεταβυζαντινής.

 

You may also like

Κοινοποίηση: