Νέα καιρικών φαινομένων.

Μεσοπρόθεσμη αναφορά επερχόμενης βαρυχειμωνιάς.

1211{icon} {views}

Ο καιρός για το επόμενο διάστημα θα παραμείνει καλός με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.
Παράλληλα θα έχουμε  σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας κατά δύο με τρεις βαθμούς μέχρι και την Πέμπτη (1-2-2018). Ωστόσο συνίσταται προσοχή εφόσον οι ψύχρες παραμένουν σε σκιερά μέρη ή όταν πέφτει η νύχτα.

Από εκεί και πέρα, και συγκεκριμένα από την Παρασκευή (2-2-2018) και έπειτα φαίνεται ότι η πρόσκαιρη αυτή καλοκαιρία θα δώσει την θέση της σε μια επικείμενη αλλαγή που αξίζει να αναλύσουμε:

Με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, αλλά και με μια δόση επίμονης στα σενάρια, διαφαίνεται ότι η ψυχρή μάζα που θα κινηθεί περιφερειακά της Β. Ευρώπης θα γεμίσει τις «αποθήκες ψύχους βόρεια μας». Στη συνέχεια θα βρει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να διαφύγει προς τα νότια.

Τα παραπάνω θα συμβούν γιατί ο αζορικός αντικυκλώνας καταρρέει στην περιοχή μας και παράλληλα κινείται βορειότερα στην Δυτική Ευρώπη και τον Ατλαντικό. Εκεί, θα σπρώξουν και θα αναγκάσουν τις σιβιρικής προέλευσης μάζες αλλά και τις υγρές μάζες από τον Ατλαντικό να συγκρουστούν καλύπτοντας το κενό ανατολικότερα. Τελικά θα επαναφέρουν τον χειμώνα στην περιοχή μας. Μάλιστα η διάρκεια αυτής της κίνησης, καθώς και η ένταση του ψύχους τόσο στην ανώτερη ατμόσφαιρα όσο και στην μέση, είναι πολύ πιθανόν να πυροδοτήσουν την δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στο κεντρικό Αιγαίο, πάντα με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Η κατάσταση αυτή δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ. Αυτό γιατί και δεύτερο κύμα αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας στο διάστημα 8-10 Φεβρουαρίου που με τα σημερινά δεδομένα θα είναι ισχυρότερο του πρώτου.
Σε αυτήν την εκτίμηση δεν θα παραλείψουμε την πιθανότητα για χιόνια στα πεδινά ακόμη και της Αθήνας.
Πάντα εφόσον  η τάση για τον καιρό που αναφέρουμε εδώ συνεχιστεί και ενδυναμωθεί.

 

Λευτέρης Παπαδόπουλος 

science.kairos.gr

http://www.kairos.gr

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: