Νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η ένταξη στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών και οι παράδρομοι του Αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης.


Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη τα έργα «Βελτίωσης των παραδρόμων αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης από διάβαση Σκοπής – Πελάγους, έως της διάβαση Μάκρης» και «Βελτίωσης της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών»

Ειδικότερα, τα έργα που εντάχθηκαν έχουν ως εξής:

  • «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑΔΡΟΜΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΔΙΑΒΑΣΗ ΣΚΟΠΗΣ-ΠΕΛΑΓΟΥΣ ΕΩΣ ΔΙΑΒΑΣΗ ΜΑΚΡΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  5.700.000,00   και δικαιούχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η βελτίωση των παράπλευρων οδών (παράλληλοι και εγκάρσιοι) του Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τριπόλεως εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης και πιο συγκεκριμένα από τη Διάβαση (Άνω Διάβαση ως προς τον Αυτοκινητόδρομο) που εξυπηρετεί τους οικισμούς Σκοπής και Πελάγους έως την Διάβαση οικισμού Μάκρης ήτοι σε μήκος ~10700m επί του Αυτοκινητόδρομου.

Η κατασκευή των Παράδρομων προβλεπόταν από τις μελέτες του Αυτοκινητόδρομου και ως εκ τούτου το σημαντικότερο μέρος των απαιτούμενων χωματουργικών εργασιών και των τεχνικών έγινε με την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου. Από την περίοδο εκείνη οι εργασίες κατασκευής των Παράδρομων συνεχίστηκαν με διαμορφώσεις, κατασκευή μικρών τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις κατά τμήματα που δεν καλύπτουν όμως όλο το παράπλευρο δίκτυο.

Με τις προβλεπόμενες εργασίες στους παράδρομους του Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης θα προκύψει ένα ενιαίο λειτουργικό δίκτυο ασφαλτοστρωμένων οδών μήκους περίπου 15km (με τα μήκη κόμβων) με βελτιωμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, βελτιωμένες συνθήκες αποχέτευσης αποστράγγισης και σήμανσης-ασφάλισης.

  • «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΑΣΤΡΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΤΩ ΔΟΛΙΑΝΩΝ, ΑΠΟ Χ.Θ. 6+600 ΜΕΧΡΙ Χ.Θ. 7+770,53» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  7.300.000,00   και δικαιούχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με την κατασκευή του έργου θα παρακαμφθεί ο οικισμός των Κάτω Δολιανών καθώς ο υφιστάμενος οδικός άξονας Τρίπολη –Άστρος διέρχεται εντός του οικιστικού ιστού περιλαμβάνοντας τμήμα με απαράδεκτα γεωμετρικά χαρακτηριστικά ως προς το εύρος της οδού και την κατά μήκος κλίση ενώ είναι πρακτικά αδύνατη η διασταύρωση δύο μεγάλων οχημάτων. Παράλληλα η υλοποίηση της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών σε συνδυασμό με τα ήδη κατασκευασθέντα και βελτιωμένα ως προς το επίπεδο εξυπηρέτησης τμήματα του οδικού άξονα Τρίπολης – Άστρους θα συμβάλουν:

  1. i) στην εξυπηρέτηση της σημερινής αλλά και μελλοντικής κυκλοφορίας,
  2. ii) στη βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του υφιστάμενου οδικού δικτύου,

iii) στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από την Τρίπολη προς τους οικισμούς των Δήμων Βόρειας και Νότιας

Κυνουρίας και γενικά τα παράλια του νομού Αρκαδίας,

  1. iv) στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των ανατολικών παράλιων της Πελοποννήσου,
  2. v) στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής επιρροής του άξονα.

Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει τις απαιτούμενες εργασίες για τη βελτίωση και ολοκλήρωση της κατασκευής της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους στο τμήμα από Χάνι Τσιμούρι έως Κάτω Δολιανά και ειδικότερα στο τμήμα της Παράκαμψης Κ. Δολιανών από Χ.Θ. 6+600,00 έως Χ.Θ. 7+770,53.

Προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, σήμανσης-ασφάλισης.

Περιλαμβάνεται γεφύρωση του ποταμού Τάνου και δύο κάθετοι οδοί.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

You may also like

Κοινοποίηση: