Με αυξήσεις μας έκανε ποδαρικό το 2017.

fpa_0

Αυξήσεις φέρνει μαζί του το 2017

Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, επιβαρύνσεις σε ηλεκτρονικά και κανονικά τσιγάρα, τέλη στην τηλεφωνία και αυξήσεις στον καφέ έφερε το 2017.

Πιο αναλυτικά, αυξήσεις θα σημειωθούν και στον καπνό, με τον πάγιο φόρο να φτάνει στα 17 ευρώ το κιλό, ενώ ο αναλογικός φόρος θα φτάσει στο 26% από 20% που ήταν. Έτσι οι επιβαρύνσεις αναμένεται να φτάσουν περί το 1 ευρώ το πακέτο. Αύξηση θα έχουν και τα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων, καθώς το κάθε χιλιοστόμετρο θα επιβαρυνθεί με 10 λεπτά ειδικό φόρο.

Σε εφαρμογή είναι από χθες και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον καφέ που φτάνει στα 3 ευρώ ανά κιλό καβουρντισμένου και 4 ευρώ ανά κιλό στιγμιαίου, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση από 10 έως 20% τις λιανικές τιμές στις καφετέριες.

Αύξηση και στο κόστος της τηλεφωνίας έφερε όμως το νέο έτος καθώς επιβάλλεται τέλος 5%, το οποίο θα προηγηθεί του υπολογισμού του ΦΠΑ 24%. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μία αύξηση 6% στο σύνολο του λογαριασμού των σταθερών τηλεφώνων.

Ακριβαίνουν και τα καύσιμα

Η αμόλυβδη αναμένεται να φτάσει στο 1,54 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 5% μέσα σε δύο εβδομάδες. Το Diesel κίνησης θα φτάσει στο 1,30 ευρώ σημειώνοντας άνοδο περίπου 12%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση θα καταγράψει το υγραέριο κίνησης που θα αγγίξει το 15%. «Οι αυξήσεις καθημερινά είναι αρκετά σημαντικές. Άρα λοιπόν έχουμε μια αύξηση περίπου ισόποση του ειδικού φόρου κατανάλωσης το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Θα δούμε λοιπόν πολύ υψηλότερα τις τιμές» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.

Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, επιβαρύνσεις σε ηλεκτρονικά και κανονικά τσιγάρα, τέλη στην τηλεφωνία και αυξήσεις στον καφέ έφερε το 2017. Πιο αναλυτικά, αυξήσεις θα σημειωθούν και στον καπνό, με τον πάγιο φόρο να φτάνει στα 17 ευρώ το κιλό, ενώ ο αναλογικός φόρος θα φτάσει στο 26% από 20% που ήταν. Έτσι οι επιβαρύνσεις αναμένεται να φτάσουν περί το 1 ευρώ το πακέτο. Αύξηση θα έχουν και τα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων, καθώς το κάθε χιλιοστόμετρο θα επιβαρυνθεί με 10 λεπτά ειδικό φόρο.

Σε εφαρμογή είναι από χθες και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον καφέ που φτάνει στα 3 ευρώ ανά κιλό καβουρντισμένου και 4 ευρώ ανά κιλό στιγμιαίου, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση από 10 έως 20% τις λιανικές τιμές στις καφετέριες. Αύξηση και στο κόστος της τηλεφωνίας έφερε όμως το νέο έτος καθώς επιβάλλεται τέλος 5%, το οποίο θα προηγηθεί του υπολογισμού του ΦΠΑ 24%. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μία αύξηση 6% στο σύνολο του λογαριασμού των σταθερών τηλεφώνων. Ακριβαίνουν και τα καύσιμα Η αμόλυβδη αναμένεται να φτάσει στο 1,54 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 5% μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το Diesel κίνησης θα φτάσει στο 1,30 ευρώ σημειώνοντας άνοδο περίπου 12%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση θα καταγράψει το υγραέριο κίνησης που θα αγγίξει το 15%. «Οι αυξήσεις καθημερινά είναι αρκετά σημαντικές. Άρα λοιπόν έχουμε μια αύξηση περίπου ισόποση του ειδικού φόρου κατανάλωσης το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Θα δούμε λοιπόν πολύ υψηλότερα τις τιμές» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.

http://githio-click.gr

You may also like

Κοινοποίηση: