Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Ενδοοικογενειακή Βία: Πίσω από τις κλειστές πόρτες»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου η διαδικτυακή ημερίδα του Τμήματος Πρόνοιας Δήμου Σπάρτης με θέμα: «Ενδοοικογενειακή Βία: Πίσω από τις κλειστές πόρτες», υπό την αιγίδα του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών. Η πρωτοβουλία αυτή γνώρισε μεγάλη απήχηση στο κοινό και στάθηκε η αφορμή να επισημανθεί η αναγκαιότητα ανάδειξης του διαχρονικού φαινομένου της Ενδοοικογενειακής Βίας,.

Η συντονίστρια της διαδικτυακής ημερίδας, η κα. Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Τουριστικής ανάπτυξης & Κοινωνικής πολιτικής, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και όσους παρακολούθησαν διαδικτυακά την ημερίδα, και μεταξύ άλλων, τόνισε «…ευελπιστούμε ότι οι δράσεις αυτές θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών».  

 

Την διαδικτυακή μετάδοση της ημερίδας τίμησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σπάρτης – κος Πέτρος Δούκας, ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης – ο Αιδεσιμολογιότατος πατέρας Παναγιώτης Λάτσης, οι Βουλευτές Λακωνίας – ο κος Θανάσης Δαβάκης, ο κος Νεοκλής Κρητικός και ο κος Σταύρος Αραχωβίτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης – κα. Ελένη Δαράκη, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λακωνίας – κος Ιωάννης Παναρίτης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου – κος Νίκος Καραλής και ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών – ο κος Νικολάου Γιώργος. 

Οι εισηγήσεις των ομιλητριών -της κα. Τσαούση Θεοδώρα, της δρ. Φαρμακοπούλου Ιγνατία, της  κα Μητροπούλου Ελένη και της κατά σειρά κα Μαρούλη Αριστέα- σκοπό είχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσων παρακολούθησαν την ημερίδα. Στα πλαίσια αυτά αναδείχθηκαν οι πολύπλευρες διαστάσεις και επιπτώσεις του φαινομένου της βίας και επισημάνθηκε ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο που εμφανίζεται σε κάθε κοινωνία, ανεξαρτήτως επιπέδου οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης.

 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος η κα Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου ανέφερε για άλλη μια φορά τη Γραμμή  SOS 15900 που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας, αλλά και την δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail:  sos15900@isotita.gr. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση. 

Η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Τουριστικής Ανάπτυξης & 

Κοινωνικής Πολιτικής

Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου

 

εκ του Δήμου Σπάρτης 

 

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: