Με επιτυχία το Σπάρταθλον 2019 φωτογραφίες

824{icon} {views}

Ο  Tamás Bódis από την Ουγγαρία αναδείχθηκε νικητής του 37ου ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων Σπάρταθλον, η πρώτη Γυναίκα είναι η Maraz Zsuzsanna από την Ουγγαρία. 

 

 

Ο πρώτος Έλληνας είναι ο Γιώργος Τάσιος και ο πρώτος Σπάρτιατης είναι ο Τάσος Καραμπάτος 

Ο αγώνας έχει χρονική διάρκεια 36 ώρες και ξεκίνησε την Παρασκευή (27.9.2019) από την Ακρόπολη των Αθηνών με όριο τερματισμού στις 7 το απόγευμα στην Σπάρτη στον Ανδριάντα του Λεωνίδα. 

 

 

Φέτος συμμετείχαν 400 δρομείς προερχόμενοι από 53 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη, όπου διανύσουν την απόσταση από την Αθήνα στη Σπάρτη 246 χλμ, περνώντας από αρχαιολογικούς χώρους, σε δρόμους και μονοπάτια της Αττικής και Πελοποννήσου, διασχίζοντας την κορυφή του βουνού Αρτεμισίου, τους κάμπους της Νεμέας, την γέφυρα του Ευρώτα. Θα διαδώσουν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθε μέσω της ιστορικής αυτής διοργάνωσης και θα τερματίσουν στο Άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη μέσα σε 36 ώρες.

 

 

Ένας δύσκολος αγώνας λόγω μεγάλης απόστασης και την αλλαγή καιρικών συνθηκών , ακόμα και αν “γονατίσεις” στο τέλος θα τα καταφέρεις  να μπεις στην Σπάρτη και να τερματίσεις μπροστά στον Λεωνίδα ( φωτογραφία επάνω και κάτω Αστυνομικός Τάσος Καραμπάτος από τον σύλλογο Σπαρτιάτες Δρομείς) 

 

 

Το Σπάρταθλον είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

 

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη

δείτε φωτογραφικό υλικό κάνοντας κλικ  εδώ 
φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: