Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Άλωση της Πόλης στο Μυστρά

579{icon} {views}

 

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως στο Μυστρά το πρωί της Τετάρτης 29-5-2019 .

Στην Καστροπολιτεία του Μυστρά τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρχιερατική θεία λειτουργία  προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης , παρόντος του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου

 

 

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, ο οποίος στις 6 Ιανουαρίου 1449, ανήμερα των Φώτων, στέφθηκε στον ίδιο χώρο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

 

 

Ακολούθησε ομιλία από τον κ. Παναγιώτη Ξηντάρα, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα «Ο θρήνος της άλωσης της Πόλης και του Βυζαντινού Μυστρά τα αντιφεγγίσματα».

 

Στην κεντρική πλατεία του Μυστρά στον Ανδριάντα του Κωνσταντίνου τελέσθηκε Τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

 

 

Στις φετινές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τφοφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Εκπαίδευσης, φορέων και συλλόγων.

Μήνυμα προς την Τουρκία, ότι είμαστε κατ’ εξοχήν υπέρμαχοι της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών, αλλά και ανυποχώρητοι εγγυητές της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.


( ακολουθεί βίντεο με την δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας – πλούσιο φωτογραφικό υλικό )
Αλέξανδρος Μπουγάδης

 

 

« 1 από 3 »

 

You may also like

Κοινοποίηση: