Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στη Λακωνία.

715{icon} {views}

 

197 Χρόνια από την Ελληνική επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 και με λαμπρότητα θα εορταστεί σε ολόκληρη την Λακωνία.
Να υπενθυμίσουμε ότι η επανάσταση ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου από την Αρεόπολη Λακωνίας. 

Για την Σπάρτη: 

Για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού δικαίου και κατοικιών. Επίσης, θα γίνει φωταγώγηση της πόλης και όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις της Σπάρτης θα είναι ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κυριακή 25-3-2018
Ώρα 07.30: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών και με θούρια και εμβατήρια από τη Δημοτική Φιλαρμονική που θα περάσει από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
Ώρα 08.00: Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με φροντίδα του ΚΕΕΜ Σπάρτης.
Ώρα 10.25: Τέλος προσέλευσης επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης.
Ώρα 10.30: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος. Τη δοξολογία θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες των σχολείων που θα προσέλθουν με τις σημαίες και τα λάβαρα τους. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Ανδρέα Μοράτο φιλόλογο του Γυμνασίου Ξηροκαμπίου και πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας.
Ώρα 11.30: Μετάβαση αντιπροσωπειών σχολείων, οδηγών, προσκόπων και σωματείων με τις σημαίες και τα λάβαρα τους στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα και στρατιωτικού τμήματος για την απόδοση τιμών.
Ώρα 11.40: Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα. 
Ώρα 11.45: Επιμνημόσυνη δέηση. Προσευχή από τη φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Ώρα 12.00: Έναρξη παρέλασης αναπήρων πολέμου, εθελοντριών αδελφών του Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Πανεπιστημίου Σπάρτης, Σχολής ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Σπάρτης, Λυκείου Ελληνίδων, οδηγών, προσκόπων, μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, τμημάτων στρατού ΚΕΕΜ, της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης.
Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Λυκούργου και θα τερματίζει στην οδό Αγ. Νίκωνος.
Ώρα 13.00: Παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Σε ολόκληρη την Λακωνία θα τιμήσουν την Εθνική επέτειο , όπως Γύθειο , Αρεόπολη, Σκάλα , Μολάοι , Μονεμβασία , Νεάπολη , Ελαφόνησος και σε πολλά χωριά. 

 

φωτογραφία Αλέξανδρος Μπουγάδης

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: