Λακωνία

Με λαμπρό Εσπερινό τίμησαν οι Εκπαιδευτικοί τους Τρεις Ιεράρχες.

526{icon} {views}

Με έναν λαμπρό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας  τίμησε για 33η χρονιά τους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες της ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος  «Ο ΠΛΗΘΩΝ».

Ο Εσπερινός τελέστηκε  στον κατάμεστο  Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, την Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018,  με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, που εκπροσώπησε τον κωλυόμενο Μητροπολίτη μας κ. κ. Ευστάθιο, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γόλας π. Ευστάθιο Πορφύρη και τους ιερείς του ναού π. Αθανάσιο Σπηλιώτη και Κωνσταντίνο Σκάλτσα.

Στον Εσπερινό συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο, το Εσπερινό Λύκειο Σπάρτης με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Φώτη Κανακόπουλο και  τους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε ο δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και την πολυποίκιλη δράση των τριών μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας, κάνοντας ειδική αναφορά στη σχέση τους με τα ελληνικά Γράμματα και τις παιδαγωγικές παραινέσεις τους για την σωστή ανατροφή των παιδιών και των νέων, που εξακολουθούν να ισχύουν και στις μέρες μας. Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Μανωλόπουλος επισήμανε την αξία των εκκλησιαστικών πατερικών  παραδόσεων για το παρόν και το μέλλον του ΤΌΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ λαού μας και την ανάγκη να μιμηθούν οι Εκπαιδευτικοί το αθάνατο πρότυπο που μας άφησαν «οι Τρεις Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος».

Παρέστησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λία Σαρακίνη-Τσουρούνη και σύσσωμο το Δ.Σ., πολλοί ενεργεία και αφυπηρετήσαντες Συνάδελφοι, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης, ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Ν. Λακωνίας κ. Ιωάννης Σαϊτάκης, ο τέως Δήμαρχος Σπάρτης και δάσκαλος κ. Χρήστος Πατσιλίβας και ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Π. Πλειώτας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Σπάρτης.

Πριν από το πέρας του Εσπερινού ο Πρωτοσύγκελος π. Θεόφιλος Μαντζαβράκος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας προς όλους τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ            

 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: