Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η «European Green Week 2017» στο Δήμο Ευρώτα.

358{icon} {views}

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το πρόγραμμα των δράσεων με τίτλο: «Περιβαλλοντικές ημέρες στον Δήμο Ευρώτα: Σκέψου Οικολογικά το περιβάλλον σε χρειάζεται» που διοργανώνεται στα πλαίσια του θεσμού της «Green Week» από τα ΚΔΑΠ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία» σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ.
Οι μαθητές των ΚΔΑΠ του Δήμου Ευρώτα συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Υιοθετήστε ένα φυτό – Φύτευση για την δημιουργία κήπου», που πραγματοποιήθηκε στον Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας.
Οι μικροί μας φίλοι, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών των ΚΔΑΠ και των συνεργατών του ΚΕΑΝ, φύτεψαν δενδρύλλια, θάμνους και ποώδη  αρωματικά φυτά.
Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τη ζωή του Ιπποκράτη, ως αρχαίου Έλληνα Ιατρού, καθώς και για τις φαρμακευτικές ιδιότητες των φυτών που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης για την θεραπεία των ασθενών του.
Σήμερα το απόγευμα, οι μαθητές των ΚΔΑΠ Δήμου Ευρώτα θα παίξουν το «Planetbook», στη Βιοκλιματική Πλατεία Πηγών.
Το «Planetbook» είναι ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι 700 ερωτήσεων όπου μέσα από αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος.
Σας περιμένουμε όλους με σκοπό να κάνουμε τον Δήμο Ευρώτα πιο πράσινο μαθαίνοντας για το φυσικό περιβάλλον και συμβάλλοντας στην διατήρηση και προστασία του!

You may also like

Κοινοποίηση: