ΑθλητικάΑθλητικά Νέα.

Με πέντε δρομείς ο Α.Ο. Φιλιατρών στον 8ο Επιδαύριο Δρόμο & με τρεις στον 11ο Παλαιολόγειο Δρόμο στο Μυστρά.

372{icon} {views}

Εμφάνιση epidavrios_omadiki_prin_tin_ekkinisi.jpg

Την Κυριακή 28 Μαΐου διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία ο Επιδαύριος Δρόμος 2017, παρά τον βροχερό καιρό και τις άστατες καιρικές συνθήκες. Για την ακρίβεια, ο αγώνας σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, με δρομείς, περιπατητές και μαθητές να δίνουν ισχυρότατο παρόν (σύνολο συμμετοχών 439 άτομα). 


Η συνδιοργάνωση του Δήμου Επιδαύρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, της Δ.Δ.Ε Αργολίδας, της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας είχε ξεχωριστή “αίγλη”. Παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του αγώνα, για τις οποίες ήταν ήδη ενήμεροι οι αθλητές, όλοι κράτησαν έκδηλο τον ενθουσιασμό τους ήδη από την εκκίνηση, μέχρι και τον «μεγαλειώδη» – ανάμεσα σε μνημεία- τερματισμό. Η ιδιαίτερη χροιά του αγώνα έγκειται, εξάλλου, στη σημασία των υπερ-μνημείων της περιοχής και της αίσθησης που σου δίνει το «αγωνίζεσθαι» υπό αυτό το κλίμα. Τελικά, η βροχή μόνο να μας ενθαρρύνει μπορούσε και να μεγιστοποιήσει την εμπειρία.

Η αφετηρία για τους δρομείς των 15 χιλιομέτρων ήταν το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και ο τερματισμός το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου (Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου), το ωραιότερο και καλύτερα διατηρημένο στον κόσμο. Οι δρομείς ήταν μάρτυρες μιας πανέμορφης διαδρομής, η οποία συνδύαζε αριστοτεχνικά το γεωγραφικό ανάγλυφο όλης της Ελλάδας, με εναλλαγή θάλασσας και βουνού να πρωταγωνιστούν.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του αγώνα, στον αγώνα των 15 χιλιομέτρων, νικητής στη Γενική Κατηγορία Αντρών ήταν ο Ιωάννης Σταματόπουλος με χρόνο 1:03:22, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Μαραγκό, ο οποίος σημείωσε χρόνο 1:07:52 και στην τρίτη θέση τον Νίκο Δρούτσα (01:11:54). Στην αντίστοιχη κατηγορία των Γυναικών στον αγώνα 15 χιλιομέτρων, νικήτρια ήταν η Αγγελική Κεραμιδά με χρόνο 01:17:36. Δεύτερη γυναίκα η Ελευθερία Γκερδούκη με χρόνο 01:24:41 και στην τρίτη θέση η Marilene Mikhael που τερμάτισε σε 01:28:28.

Δεκάδες και οι συμμετοχές στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Ο Παναγιώτης Καβδάς με χρόνο 22:57:9 κέρδισε τον αγώνα, ενώ ο Πάνος Αλεξάνδρου ήρθε στη δεύτερη θέση με 23:43:0 και ο Ζόραν Τρεντσόοσκι με χρόνο 25:03:6. Στον αγώνα των γυναικών, νικήτρια ήταν η Νίνα Μάρκου, η οποία έτρεξε σε 25:17:4, με δεύτερη την Tsvetelina Petrova (29:44:1) και τρίτη την Κωνσταντίνα Φουντούκη (33:02:7).

Ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών (Α.Ο.Φ.) συμμετείχε με πέντε (5) δρομείς του στον αγώνα των 15 χιλιομέτρων, οι οποίοι όλοι τερμάτισαν επιτυχώς και με ικανοποιητικές επιδόσεις, αν ληφθεί υπόψη η ιδιαίτερη δυσκολία της διαδρομής, αφού τα περισσότερα χιλιόμετρα ήταν ανηφορικά (υψομετρική διαφορά 325 μ).

Οι δρομείς του Φιλιατρινού συλλόγου που τερμάτισαν και οι αντίστοιχες επιδόσεις τους ήταν οι εξής:

Αδάμ Νικολόπουλος 01:24:10

Χρήστος Μπαρκάς 01:27:57

Παρασκευάς Παπασταθόπουλος 01:29:53

Βασιλική Αλεξανδροπούλου 01:32:25

Χρήστος Μητράκος 01:36:30

Τα αναλυτικότερα αποτελέσματα 15 & 5 χιλιομέτρων μπορείτε να τα δείτε εδώ: http://why-n.gr/apotelesmata-epidavriou-dromou-2017.

Αξίζει να αναφερθούμε στη μεγάλη συμμετοχή ξένων αθλητών, η οποία επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι πρόκειται για έναν αγώνα που δεν περιορίστηκε απλώς στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο ευρύτερα πολιτιστικό.

Ήταν ένας αγώνας που γέμισε χαρά όχι μόνο εμάς τους ενήλικες, αλλά και τους μικρούς πρωταγωνιστές μας. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τον αγώνα και τη βροχή, δίνοντας κι αυτά με τη σειρά τους τον καλύτερό τους εαυτό. Το μήνυμα των αξιών του αθλητισμού και της επαφής με το αρχαίο ιδεώδες ήταν αρκετά για να εφοδιάσουν τους μικρούς μας φίλους με μια εμπειρία που θα έχουν να θυμούνται.

Το φωτογραφικό υλικό του αγώνα, καθώς και το βίντεο, θα ανεβαίνουν τμηματικά τις επόμενες δύο εβδομάδες στην ιστοσελίδα του αγώνα: http://why-n.gr/gallery-epidavrios-dromos-2017/

11ος Παλαιολόγειος δρόμος

Το Σάββατο 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Μυστρά ο 11ος Παλαιολόγειος Δρόμος προς τιμήν του Τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή 21 χιλιομέτρων που ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του Μυστρά καταλήγοντας στην Σπάρτη και ξανά στον Μυστρά.

Φέτος οι συμμετοχές ήταν περίπου στις 200 με τους περισσότερους αθλητές να τερματίζουν.

Ανάμεσά τους ήταν και τρεις (3) δρομείς του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών (Α.Ο.Φ.), οι οποίοι τερμάτισαν επιτυχώς και με εξαιρετικές επιδόσεις.

Οι δρομείς του Φιλιατρινού συλλόγου που τερμάτισαν και οι αντίστοιχες επιδόσεις τους ήταν οι εξής:

Νίκος Οικονομόπουλος 01:32:10 (4ος στην ηλικιακή κατηγορία του)

Θεόδωρος Δημητρακάκης 01:32:10 (3ος στην ηλικιακή κατηγορία του)

Άγγελος Οικονομόπουλος 01:34:55 (6ος στην ηλικιακή κατηγορία του)

Την Διοργάνωση είχε ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης.

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών συγχαίρει τόσο τις ανωτέρω διοργανώσεις, όσο και τους δρομείς του που έλαβαν μέρος και τερμάτισαν σε αυτούς τους δύσκολους αγώνες!!!

Εμφάνιση palaiologeios.jpg

You may also like

Κοινοποίηση: