Λακωνία

Με Drones εξοπλίζεται ο Δήμος Ευρώτα για την πρόληψη ή ανίχνευση πυρκαγιών

Με Drones εξοπλίζεται ο Δήμος Ευρώτα 

 

Επιτήρησης μέσω συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών- ΣμηΕΑ (Drones), για την πρόληψη ή ανίχνευση πυρκαγιών σε δασικές περιοχές, κυρίως κατά την θερινή και αντιπυρική περίοδο, πάνω από οριοθετημένο γεωγραφικά δασικό και θαλάσσιο περιβάλλον του Δήμου Ευρώτα, προϋπολογιζόμενης αξίας 37.033,34 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου το Φ.Π.Α.

 

Η υπηρεσία θα παρέχεται μέσω 24ωρης επιτήρησης με εναέρια μέσα (ΣΜΗΕΑ). Ειδικότερα, οι χειριστές drone επιτηρούν για δασοπροστασία και πυρασφάλεια και μέσα από τον κατάλληλο εξοπλισμό του κέντρου ελέγχου, παίρνουν πληροφορίες για τον καιρό, τοπογραφικές πληροφορίες, καθώς και πληροφορίες για τα οχήματα και τις δεξαμενές του δήμου.

 

Συνακόλουθα, μέσω του κέντρου ελέγχου πραγματοποιείται η μεταφορά εικόνας και η ασφαλής αποθήκευσή της, ενώ επίσης διατηρείται επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

 

Τα drones θα επιχειρούν στα 118m από το ανάγλυφο του εδάφους, ενώ κάθε τέλος του μήνα θα υποβάλλονται τα σχέδια πτήσης για τον επόμενο μήνα στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, βάσει του ΕΚ2019/947.

 

Σε περίπτωση συμβάντος, ενημερώνεται ιεραρχικά ο Δήμαρχος και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου, εντός πέντε (5) λεπτών επιχειρησιακές πτήσεις (ConOps): Πτήση πάνω από δασικές περιοχές κοντά σε αραιοκατηκοιμένες περιοχές αλλά όχι πάνω από αστικό κλοιό /συγκεντρώσεις ανθρώπων και πτήσεις κοντά σε ελεγχόμενη περιοχή αεροδρομίου χωρίς να παραβιάζονται τα όρια των απαγορευμένων περιοχών καθώς σε αυτά πετούν επανδρωμένα αεροσκάφη, λαμβάνοντας υπόψη ανακοινώσεις της ΥΠΑ (Notams). Θα πρέπει να πραγματοποιούνται προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας από πυρκαγιές.

 

Και οι δύο επιχειρησιακές πτήσεις (ConOps) θα πρέπει να πραγματοποιούνται:

σε ύψος 300 πόδια από το ανάγλυφο έδαφος (αυτό το ύψος επιτρέπει την ομαλή και έκτακτη λειτουργία των ΣμηΕΑ μακριά από κτίρια, πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος και δορυφορικές ή επίγειες κεραίες όπου μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές).με καιρικές συνθήκες έως 8 Bf (34 – 40 κόμβους ταχύτητα ανέμου)

 

Η επιτήρηση θα είναι όλο το 24ωρο σε βάρδιες από εκπαιδευμένους και αναγνωρισμένους χειριστές/πιλότους.

 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αναρτημένα στο Διαύγεια του δήμου Ευρώτα.

diavgeia.gov.gr

****************

Τώρα στο κατάστημα μας θα βρείτε μοναδικές εικόνες από πέτρινη κορνίζα 
Δημιουργούμε και την δίκη σας εικόνα άμεσα και γρήγορα
Οικονομικές τιμές 

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: