Λακωνία

Μια απίστευτα μεγάλη διάκριση στην Ιταλία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

1η θέση, 6 Finalist και 10 μοναδικές βραβεύσεις,
στην Βερόνα της Ιταλίας

 

 

Για 1η φορά, στον διεθνή διαγωνισμό AIPO D’ ARGENTO 2022

Ελληνικά ελαιόλαδα βραβεύονται με:

  • Με το σύνολο των νικητών κατηγορίας 
  • Με το Νο.1 Premio ελαιόλαδο 
  • Με 6 ελαιόλαδα Finalisti Premio 
  • Με βαθμολογίες που ξεπέρασαν το 95 %


Μια απίστευτα μοναδική διάκριση πολύ υψηλού κύρους, με την κατάκτηση ολόκληρης κατηγορίας από Έλληνα ελαιοπαραγωγό σημειώθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με το νικητήριο ελαιόλαδο και την 1η  θέση καθώς και τα 6  Finalisti Premio ελαιόλαδα συνολικά, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων AIPO D’ARGENTO 2022.

Σημειολογικά η ανακοίνωση αυτών των αποτελεσμάτων, με 1 Gran Goccia D’ Oro και 6 Goccia D’ Oro βραβεία, οδηγούν και δημιουργούν μια απίστευτη και ολοκληρωτική νίκη της Ελλάδας, της Σπάρτης αλλά και των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό παγκόσμιο διαγωνισμό υψηλού κύρους, στη Βερόνα της Ιταλίας.

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση μιας ολόκληρη κατηγορίας στο διεθνή και μεγάλο διαγωνισμό της Ιταλίας, με νικητές αλλά και μοναδικούς φιναλίστ τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί ένα σπάνιο και ιστορικό γεγονός στην διεθνή Ελαιοκομία.

Η 19η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας, από 15 Απριλίου έως 8 Ιουνίου 2022. Ο AIPO D’ARGENTO έχει γίνει εθνικό σημείο αναφοράς στην Ιταλία και ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδου παγκοσμίως.

Διενεργήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και διοργανώνεται από την Διαπεριφερειακή Ένωση Παραγωγών Ελιάς της Βερόνας (Aipo) σε συνεργασία με το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής.

Από το 2011, το πάνελ γευσιγνωσίας του Aipo έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων της Ιταλίας (MIPAAF) για να πιστοποιεί την ποιότητα των παραγόμενων ελαιολάδων, μετά από ακριβή ανάλυση και αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους αποκλειστικά με τη μέθοδο ανάλυσης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).

Έτσι, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών χαρακτηρίζεται από τεράστια εμπειρία και αξιοπιστία, μεγάλη αυστηρότητα και επαγγελματισμό. Μετά την προκαταρκτική χημική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των κριτών διενεργεί την ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε τέσσερις συνολικά φάσεις, διενεργώντας συνεχείς ελέγχους ποιοτικούς και οργανοληπτικούς έως ότου δημιουργηθεί η τελική βαθμολογία και η κατάταξη των ελαιολάδων.

Για το 2022 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Βερόνα, με εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, πράγμα που δείχνει και το ενδιαφέρον της διεθνούς ελαιοκομίας για το διαγωνισμό αυτό με τις πολύμηνες μεθόδους αξιολόγησης των ελαιολάδων.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση ολόκληρης κατηγορίας του διαγωνισμού, που θεωρείται κάτι το πρωτοφανές, με εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες, που ξεπέρασαν το 95 % από τους αναγνωρισμένους πανελίστες κριτές του MIPAAF (Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων της Ιταλίας) και συγκεκριμένα :

  • Με το σύνολο των νικητών κατηγορίας Spicy Flavored, 2022
  • Με την 1η θέση και το νικητήριο Premio ελαιόλαδο
  • Με 6 ελαιόλαδα Finalisti Premio
  • Με 10 μοναδικές βραβεύσεις συνολικά

Ειδικότερα, οι 10 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου  στην Βερόνα για το 2022 είναι:

TREASURE Blend evoo – 1o CLASSIFICATO 2022 

TREASURE Blend evoo  – GRAN Goccia D’ Oro 

Το ελαιόλαδο Treasure Blend Evoo αναδείχτηκε το καλύτερο ελαιόλαδο όλου του διαγωνισμού της Ιταλίας για το 2022, στην κατηγορία του.

MAJESTIC Blend evoo – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro 

MASTERPIECE Blend evoo – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro 

OLEOASTRON Gourmet Evoo – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro 

SYLLEKTIKON Gourmet evoo – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro 

FLAVORED GOURMET ENIGMA – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro 

GEMSTONE Blend evoo – FINALISTI PREMIO – Goccia D’ Oro

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση μιας ολόκληρη κατηγορίας στο διεθνή και μεγάλο διαγωνισμό της Ιταλίας AIPO D’ARGENTO 2022, με νικητές αλλά και μοναδικούς φιναλίστ τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί ένα σπάνιο και ιστορικό γεγονός στην διεθνή Ελαιοκομία, που δεν έχει ξανασυμβεί. 

Παράλληλα οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν και στην κατηγορία των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων με τρείς (3) μεγάλες διακρίσεις σε ισάριθμες συμμετοχές τους. Αναλυτικά:

FYLLIKON organic evooGoccia Di Bronzo

AGOURELAIO organic evooGoccia Di Bronzo

PLUS HEALTH GREEN evooGoccia Di Bronzo

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις στη Βερόνα της Ιταλίας, αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με κορυφαία την ανάδειξη του πρωτοεμφανιζόμενου το 2022 ελαιολάδου μας,Treasure blend evoo, ως νικητή κατηγορίας για το 2022. 

Αποτελεί δε μεγάλη τιμή και η ανάδειξη 6 ελαιολάδων μας ως τους μεγάλους νικητές και τους finalist στην κατηγορία Spicy Flavored Evoo στο διεθνή και μεγάλο διαγωνισμό της Ιταλίας AIPO D’ARGENTO 2022.

Οι δέκα (10) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στη Βερόνα της Ιταλίας και στον AIPO D’ARGENTO 2022, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 490 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

 

 

 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

 

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Φωτογραφίες Διαβατηρίων
Ταυτοτήτων ,
Αδειών Οδήγησης
και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:  Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων

You may also like

Κοινοποίηση: