Προτάσεις

Μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού Σπάρτης «54 ημέρες: η πορεία προς την αιωνιότητα»

317{icon} {views}

«54 ημέρες: η πορεία προς την αιωνιότητα»

Μουσικοαφηγηματική παράσταση στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

 

 

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και με τον Παιδαγωγικό Φιλότεχνο Όμιλο Φάριδος (Τμήμα Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης) παρουσιάζει, την Τετάρτη 29 Μαΐου (ώρα 21:00), τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «54 ημέρες: η πορεία προς την αιωνιότητα», στον υπαίθριο χώρο* του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην άλωση της Πόλης και στον τελευταίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Κεντρικό θέμα της αποτελούν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Κωνσταντινούπολης, όπως αυτά καταγράφηκαν από μάρτυρες της εποχής και επιβίωσαν έως τις μέρες μας μέσω τραγουδιών από διάφορες περιοχές. Η αφήγηση των αποσπασμάτων θα συνοδεύεται από βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων του Δήμου Σπάρτης για τα «Παλαιολόγεια».

*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στη στεγασμένη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης,10:00-18:00).

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

Τ: 27310 89315 | www.piop.gr

piopnews

 

You may also like

Κοινοποίηση: