Λακωνία

Μπάζα και σκουπίδια στις εκβολές του Ευρώτα στο Έλος.

923{icon} {views}

 

Είπαμε να πάμε μια βόλτα στις εκβολές του Ιστορικού Ποταμού Ευρώτα στο Έλος και αντί να δούμε ένα καθαρό και ένα όμορφο τοπίο αντικρίσαμε πολλά μπάζα και σκουπίδια ακριβώς δίπλα από το ποτάμι και σε απόσταση περίπου  50 μέτρα από την παραλία.

Βέβαια η ενημερωτική πινακίδα που απαγορεύει τα μπάζα και τα σκουπίδια υπάρχει , αλλά ποιος δίνει σημασία.

Για να φτάσουμε βέβαια παιδευτήκαμε , γιατί αντί να υπάρχει ένας δρόμος προσβάσιμος υπήρχε χωματόδρομος και αντί να είναι εκεί ένας χώρος αναψυχής είναι ένα δυστυχώς άθλιο τοπίο.

Αν ήταν άλλος Νομός ίσως κάτι είχαν κάνει οι αρμόδιες αρχές , αλλά στην Λακωνία πότε δεν αξιοποιούμε τα μέρη οπού θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο ώστε οι περιοχές να αναπτυχθούν Τουριστικά αλλά και οικονομικά. 

Τελικά ο Ευρώτας δεν μολύνεται μόνο από τα εργοστάσια που κατά καιρούς γίνεται θέμα αλλά και από τους ίδιους του κατοίκους τις περιοχής που νομίζουν ότι μπορούν να πετούν ότι θέλουν και να μολύνουν το περιβάλλον χωρίς όμως να αναρωτιούνται αν η μόλυνση επηρεάζει και τους ίδιους. 

Για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καθαρό περιβάλλον πρέπει πρώτα από όλα να σεβόμαστε των εαυτό μας και να αλλάξουμε επιτέλους την κακή νοοτροπία που έχουμε.

Ο κάθε Δήμος έχει υπηρεσίες που μπορούμε να απευθυνθούμε και να έρθουν να πάρουν τα μπάζα και όχι να τα πετούμε όπου θέλουμε. 

 

 

φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: