Νέα Επιδείνωση του Καιρού – Ενημέρωση από Κων. Σμπυράκο

356{icon} {views}

Νέα Επιδείνωση του Καιρού αρχής γενομένης από 9-1-2019 με πολλές βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλα και στην αρχή και Χιονοπτώσεις κυρίως σε Θεσσαλία, Ηπειρο, Θράκη και Μακεδονία όπου μέχρι το απόγευμα θα το έχει γυρίσει σε Βροχή.

 

 

Ακολουθεί σχετική ανάλυση.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία από 9-1-2019 θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού. Ο λόγος διότι ψυχρές αέριες μάζες ερχόμενες από τα Βόρειο Δυτικά Κράσπεδα της Ευρώπης περνώντας από την Ιταλία οι ψυχρές αέριες μάζες θα εκτονωθούν και παράλληλα με το που περάσουν το κατώφλι του Αιγαίου θα δημιουργήσουν ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό (αλλά επειδή θα υπάρχει εκτόνωση των ψυχρών αερίων μαζών και αποχώρηση από την περιοχή μας των ήδη υπάρχων ψυχρών αερίων μαζών αυτό θα σηματοδοτήσει την αλλαγή του ρεύματος όπου αυτό μάλιστα θα είναι πολύ ισχυρό με αποτέλεσμα να έχουμε ισχυρούς Νότιο δυτικούς ανέμους και παράλληλα έλευση ελαφρώς πιο θερμών αερίων σε συνδυασμό πιο υψηλών πιέσεων.) Για αυτό το λόγο θα έχουμε και απότομη αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι το μεσημέρι κυρίως από την Στερεά Ελλάδα και κάτω.

Πιο αναλυτικά λοιπόν :
Θερμό μέτωπο θα εισέλθει στον Ελλαδικό χώρο αλλά σε συνδυασμό με το πολύ ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται πάνω από την χώρας και της ασταθούς Ψυχρής αέριας Μάζας θα δημιουργηθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό με μεγάλη βαροκλινική αστάθεια με αποτέλεσμα ( με το που περάσει πάνω από το ψυχρό Ιόνιο πέλαγος μαζί με την έλευση του θερμού μετώπου, να δημιουργήσουν μεγάλες νεφικές μάζες μεταφέροντας μεγάλα ποσοστά υγρασίας) και με την παράλληλη είσοδο τους να δώσουν μια μεγάλη εκτόνωση με αποτέλεσμα να δώσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα, το Ιόνιο Πελαγος αλλά και την Βόρειο Δυτική Ελλάδα αλλά από το μεσημέρι όμως.
Με την πάροδο του χρόνου και προς το μεσημέρι με απόγευμα οι Νότιοι Νότιο Δυτικοί άνεμοι θα έχουν ενισχυθεί σε Ιόνιο – Αιγαίο Πέλαγος στα 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ και θα σημειωθούν σε Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα, όλη την Πελοπόννησο Κρήτη και Δωδεκάνησα ισχυρές βροχές με καταιγίδες αλλα και τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις λόγο της ανόδου των δεικτών αστάθειας ( Cape). Αυτή η Κατάσταση θα συνεχιστεί και την Πέμπτη. Για αυτό δείξτε μεγάλη προσοχή!!

Τέλος, με την παράλληλη είσοδο του θερμού μετώπου και του Βαρομετρικού Χαμηλού μέχρι και το πρωί λόγο του ότι δεν θα έχουν υποχωρήσει ακόμα οι ψυχρές αέριες μάζες από τον Ελλαδικό χώρο, αλλά ούτε οι Βόρειο Δυτικοί άνεμοι και επειδή θα διατηρηθεί το έδαφος αρκετά ψυχρό ( εγκλωβισμός ψύχους) σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Ήπειρο ότι θα πέσει θα είναι υπό την μορφή πυκνών Χιονοπτώσεων ακόμα και σε πολύ πεδινές περιοχές όπως Φλώρινα, Καστοριά, Καβάλα, Νάουσα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Κομοτηνή, Έβρος, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Κατερίνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Γρεβενά, Κοζάνη, Δράμα, Ιωάννινα ίσως, Λάρισα και άλλες περιοχές των τμημάτων αυτών.

Υ. Γ. Ενδέχεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό ημιορεινά Λακωνίας, Αρκαδίας κυρίως τις Προμεσημβρινές ώρες ( 9 με 11 το πρωί ), (250 με 300 μέτρα ) και πάνω και λόγο του ότι δεν θα έχει γυρίσει ακόμα το ρεύμα σε Νότιο Δυτικό θα είναι βόρειο δυτικό με χαμηλές θερμοκρασίες εδάφους και επιφάνειας ενδέχεται (ποσοστό επαλήθευσης 55 με 60%) να σημειωθούν για λίγο παροδικές χιονοπτώσεις όπου γρήγορα μετά τις 11 μίση θα μετατραπούν σε βροχοπτώσεις και μάλιστα ισχυρές Και τα υψόμετρα χιονοπτώσεων θα ανέβουν στα 900 με 1000 μέτρα περίπου.

Τέλος, ακολουθούν χάρτες φαινομένων από το Περιοχικό μας μοντέλο του KAIROS το Αίολος σε μεγάλη ανάλυση.

 

 

Με Εκτίμηση Κωνσταντίνος Σμπυράκος
KAIROS.GR

 

 

 

 

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: