Λακωνία

Νέα τοπική μονάδα υγείας στην Σπάρτη.

5509{icon} {views}

Μια νέα μονάδα υγείας λειτουργεί στην Σπάρτη , κάτι που έλειπε εδώ και πολλά χρόνια ώστε ο πολίτης να έχει πιο άμεση πρόσβαση για μικρά προβλήματα υγείας όπου μέχρι σήμερα ήταν αναγκασμένος να πηγαίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.

Όπως αναφέρεται και στην δήλωση του η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας ,στόχος είναι η αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.

 

 

 

 

 

 

“Μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, υλοποιείται η σταθερή πολιτική βούληση της κυβέρνησης, για προοδευτική και κοινωνικά ανακουφιστική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο σύστημα υγείας.  Στόχος  είναι η ισότιμη πρόσβαση και η κάλυψη υπηρεσιών  από  δημόσιες δομές Υγείας . Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησε στη Σπάρτη με αργά αλλά σταθερά βήματα η λειτουργία της Τοπικής Μονάδας Υγείας.

Μέσα από την δημιουργία της Το.Μ.Υ. το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ προσβλέπουν και σε  ανακούφιση/ αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Σπάρτης, γεγονός  που θα επιφέρει αναβάθμιση των παρεχομένων  υπηρεσιών.  Η νέα δομή υγείας αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας στη περιοχή της Σπάρτης, στη κατεύθυνση της πρόληψης και προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων.

Την νέα Μονάδα επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στελέχη της Ν.Ε. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για την λειτουργία των πρώτων ημερών. Ήδη, από την Δευτέρα, η Μονάδα δέχτηκε περισσότερους από 150 ασθενείς, γεγονός που καταδεικνύει την σημασία της λειτουργίας της  μέσα στο κέντρο της πόλης.  

Οι ανησυχίες που έχουν εκδηλωθεί για ενδεχόμενη υποβάθμιση Κέντρων Υγείας λόγω  λειτουργίας της Το.Μ.Υ., στηρίζονται σε βιαστικά συμπεράσματα. Στο αμέσως προσεχές διάστημα,  Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία του νομού μας (π.χ. Καστορείου, Ξηροκαμπίου κ.λπ.), θα στελεχωθούν με 19 επιπλέον αγροτικούς ιατρούς.”

You may also like

Κοινοποίηση: