«Νέκταρ και Αμβροσία» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Σπάρτη Παγκόσμια Πόλη».

«Νέκταρ και Αμβροσία», νέος εκθεσιακός θεσμός γεννήθηκε στη Σπάρτη!

15 εκθέτες που ήδη διακρίνονται στήριξαν τον νέο θεσμό

 

 

ΣΠΑΡΤΗ. Mία νέα έκθεση, αυτή των  διακεκριμένων Λακωνικών προϊόντων γεννήθηκε στη Σπάρτη.
Πρόκειται για την έκθεση «Νέκταρ και Αμβροσία» που έλαβε χώρα στο Νερόμυλο Αμυκλών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη».

Στην έκθεση, το τριήμερο 15/16/17 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν συνολικά  15 σημαντικές επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας λακωνικών προϊόντων.

Σε πειραματική φάση η έκθεση κέρδισε ωστόσο τις εντυπώσεις αφού αναπτύχθηκε σε ένα ιδιαίτερο χώρο και με παραδοσιακό ντεκόρ που συνέδεε την παράδοση με την σύγχρονη παραγωγή διακεκριμένων προϊόντων λακώνων παραγωγών.

Λόγω της πειραματικής φάσεως η συμμετοχή των εκθετών φέτος ήταν δωρεάν. Ωστόσο όλοι ανταπέδωσαν και συνέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο στη δημιουργία κι ενός μοναδικού μπουφέ που στην ουσία πρόβαλλε τα λακωνικά προϊόντα απευθείας στους καταναλωτές πολίτες. Οι καταξιωμένοι σεφ του Νερόμυλου, με πρώτη ύλη από τους εκθέτες, δημιούργησαν μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις που ανέδειξαν τη νοστιμιά και την πληρότητα των λακωνικών προϊόντων. Παραδοσιακά υλικά σε μοντέρνες εκδοχές συνταγών.

Δεν είναι τυχαίο ότι το τριήμερο πάνω από 3.000 πολίτες γεύθηκαν τα καλύτερα.

Παράλληλα η σεφ Μαίρη Παναγάκου σε ειδική εκδήλωση παρουσίασε με μοναδικό τρόπο όλα τα προϊόντα της έκθεσης και την αξιοποίησή τους. Ο Σαράντος Γάββαρης παρουσίασε επίσης το γλυκό του Φεστιβάλ, Κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα, ενώ ο Νίκος Μάζης αναφέρθηκε και παρουσίασε αρτοποιήματα από την ελληνική αλλά και την εκκλησιαστική παράδοση.

Να σημειωθεί ότι:

Η  εταιρεία Τσικάκης – Γιαννόπουλος προσέφερε τόσο το μπιφτέκι στο μπέργκερ των μικρών χορευτών του Φεστιβάλ όσο και την εξαιρετική μπουζοπούλα το βράδυ των εγκαινίων που έγινε ανάρπαστη.

Το κρασί που έρρεε άφθονο και διαμαντένιο ήταν χορηγία της πολλά υποσχόμενης Οινοποιίας Γιαννόπουλου.

Η Λακωνική Τροφίμων προσέφερε σύγκλινο, εξαιρετικά αλλαντικά  και  τυριά στηρίζοντας την προσπάθεια.

Η Λαβιογάλ τα καλύτερα από την μεγάλη  γκάμα των τυροκομικών προϊόντων της που για πρώτη φορά γνώρισαν αρκετοί Σπαρτιάτες.

Ελιές βραβευμένες και αξεπέραστες από τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Ελαιόλαδο αγνό και μοναδικό από το Maxuli και τους αδελφούς Πολυμενάκου.

H Aδαμαντίνα εμπλούτισε τον μπουφέ με γκόγκες και άλλα ξεχωριστά ζυμαρικά προϊόντα.

Την χρωματιστή φρεσκάδα έδωσε το βιολογικό «Μοστάνι» του Γιώργου Λαμπράκου.

Απίθανες και οι προτάσεις βουτηγμένες στο μέλι του Ιωάννη Πίττα.

Παραδοσιακά γλυκά από τα Μωρέως Ήδιστα και τα καταστήματα Χαραμής. Αρώματα ρίγανης και τσαγιού από την «Ταύγετος».

Πάσης φύσεως άρτοι, ψωμιά και αρτοποιήματα από τον Νίκο Μάζη που χορήγησε και τα ψωμάκια για τα μπέργκερ των μικρών χορευτών.

Eύγευστοι άφθονοι εξαιρετικοί χυμοί από το διαθέσιμο πάντα «Λακωνία».

Δροσερό νερό κάθε στιγμή από την Κάβα Στ. Θεοδωρόπουλος

Αρωματικός καφές espresso Ηausbrandt από την εταιρεία Βεκράκος που τόνωσε κοινό και εκθέτες από το Βar του Νερόμυλου.

Ο χώρος της έκθεσης ήταν φιλόξενος κι ευχάριστος. Τον είχε διανθίσει η Τριανταφυλλένια Σαβούρδου και το «Περί Ανθέων».

Oι οθόνες προβολής ήταν χορηγία του καταστήματος Κωτσόβολος αι του Κ. Κονιδιτσιώτη στη Σπάρτη.

Η έκθεση διακεκριμένων Λακωνικών Προϊόντων «Νέκταρ και Αμβροσία» με αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες θα επαναληφθεί προκειμένου να συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην προβολή της Παραγωγής και Γαστρονομίας της Σπάρτης και της Λακωνίας. Την διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης είχε η  «Η. Β. Μπόνος»

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εκθέτες που τόλμησαν και συνεργάστηκαν στη νέα αυτή προσπάθεια  θεμελιώνοντας ένα θεσμό που είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθεί και θα αναπτυχθεί συμβάλλοντας στην προσβολή των εξαιρετικών λακωνικών προϊόντων όχι μόνο μέσα από εκθεσιακά περίπτερα αλλά με πραγματική γαστρονομία και έντονη προβολή. Όλες οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν έδωσαν το «πράσινο φώς» για την επόμενη έκθεση από την οποία πλέον θα έχουν περισσότερες απαιτήσεις και αξιώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι την Γαστρονομία της Σπάρτης γνώρισαν και οι προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ από άλλες περιοχές όπως η Κύπρος, ή Θήβα, η Αθήνα κ.λ.π.

Το σέρβις του Νερόμυλου υποδειγματικό και το bar διατέθηκε όπως όλος ο χώρος αφιλοκερδώς για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση ήταν:

Ελαιώνες Σακελλαρόπουλος.

Λακωνική Τροφίμων

Λαβιοαγάλ / Τυροκομικά

Τσικάκης – Γιαννόπουλος

Μaxuli / Πολυμενάκος

Kρασιά / Γιαννόπουλος

Αδαμαντίνα / Ζυμαρικά

Μποστάνι / Γ. Λαμπράκος

Μέλι και προϊόντα /  Ι. Πίττας

Μωρέως Ήδιστα / Χαραμής

Ταύγετος / Βότανα και αρωματικά φυτά

Αρτοποιήματα / Ν. Μάζης

Γλυκά / Σ. Γάββαρης

Περι Ανθέων / Τ. Σαβούρδου

Χυμοί / Λακωνία

Καφές / Βεκράκος

Νερό / Κάβα Θεοδωρόπουλος

Φωτο:
Sparta Voice.gr
Krokeai.gr
imms.gr
notospress.gr
Ηλίας Περγαντής

 

 

Φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε από το Sparta Voice.gr
Φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης.

 

« 1 από 4 »

 

Σχετικά Άρθρα

Κοινοποίηση: