Νέος κύκλος επαφών Βέρδου – Δαβάκη για το θέμα των αγωγών του Δημοσίου κατά πολιτών στη Σκάλα

Οι επαφές του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και του Δημάρχου Ευρώτα Δήμου Βέρδου, με αφορμή το ιδιοκτησιακό πρόβλημα που έχει ανακύψει στην περιοχή της Σκάλας (Αφανιά – Κρεββατά), συνεχίζονται. Πρόσφατα συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό στο γραφείο του και με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιο για το Κτηματολόγιο Γιώργο Στύλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σχετικά με τις συναντήσεις αυτές, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε πρόσφατα, ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος και εγώ, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιο για το Κτηματολόγιο, Γιώργο Στύλιο, σχετικά με την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος της περιοχής Αφανιά – Κρεββατά, της Σκάλας.

Από τον κ. Λιβανό ζητήσαμε τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων Υπουργείων για την εξεύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο αριθμό κατοίκων στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ συνεργαστήκαμε και με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, με τους οποίους διερευνήσαμε τις τεχνικές λεπτομέρειες της επίλυσης του ζητήματος.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Γιώργο Στύλιο, αναφέραμε το πρόβλημα που έχει ανακύψει από την εγγραφή των συγκεκριμένων εκτάσεων στο Κτηματολόγιο, ενώ διερευνήσαμε τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση τελικής λύσης, εν όψει και της νέας ρύθμισης που ψηφίζουμε αύριο στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (άρθρο 9) για την παράταση της διαδικασίας των διορθώσεων ανακριβειών των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών.

Η προσπάθεια για την επίλυση του ιδιοκτησιακού της περιοχής Αφανιά – Κρεββατά συνεχίζεται και σύντομα θα έχουμε νεότερα…

 

 

Alexandros Bougadis
Artist  Photographer
Μέλος του Ομίλου UNESCO Τεχνών , Λόγου & Επιστημών Ελλάδος 

Εκτύπωση φωτογραφιών σε μεγέθη 10*15 , 13*18 , 21*29  σε προσιτές τιμές υψηλής ποιότητας και εκτύπωσης.
Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας στο email μας voicesparta@gmail.com και θα τις παραλάβετε στο χώρος σας , εάν ήσαστε εκτός Σπάρτης.
6909031174

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

 

You may also like

Κοινοποίηση: