Ναυτικό Μουσείου Νεάπολης Λακωνίας.

 

H δημιουργία ενός χώρου προβολής της ναυτικής ιστορίας του τόπου, αποτελούσε μακροχρόνια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας των Βατίκων. Με χρηματοδότηση από το Τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης LEADER, Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013, το παλιό δημοτικό σχολείο της Νεάπολης μετατράπηκε σε Μουσείο ανάδειξης και προβολής της Ναυτικής παράδοσης.

Οι εταιρείες ΟΙΚΟΜ και ΤΕΤΡΑΓΚΟΝ συνέταξαν τη μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη και ανέλαβαν την κατασκευή του χώρου της Έκθεσης.

Στον εκθεσιακό χώρο προβάλλεται η στενή και διαχρονική σχέση του τόπου με τη θάλασσα. Με τρόπο αισθητικά άρτιο, σύγχρονο, ασφαλή και πλήρως οργανωμένο το παρελθόν συνδέεται με το μέλλον για να αναδειχθούν οι σημαντικές πτυχές της ελληνικής ναυτικής ιστορίας που έχουν σχέση με τα Βάτικα.

Η Έκθεση Ερμηνείας Περιβάλλοντος περιλαμβάνει εκθεματικές επιφάνειες, σκηνογραφίες και διοράματα, αναπαραστάσεις και ψηφιακές εφαρμογές και στοχεύει στην περιγραφή, στην ερμηνεία και στην ενσωμάτωση στη σημερινή πραγματικότητα των στοιχείων του κοινού παρελθόντος.

Βασική επιδίωξη αποτελεί το Μουσείο να μπορεί να λειτουργήσει σε διαφορετικά επίπεδα πληροφόρησης και ερμηνείας. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται έμφαση σε συχνά αφανείς δεσμούς του πλούτου της ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας, όπως αυτές που συνδέονται με την πολιτισμική βιογραφία των ανθρώπων της θάλασσας και τους τρόπους αξιοποίησης των θαλάσσιων πόρων.

Το Μουσείο Ανάδειξης και Προβολής της Ναυτικής Παράδοσης στη Νεάπολη Λακωνίας είναι επισκέψιμο για το κοινό καθημερινά και Σαββατοκύριακα και ώρες 10:00 π.μ. έως 6:00 μ.μ.

http://www.oikom.gr

 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

Spartavoice.gr Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας με το χαμηλότερο κόστος το μήνα.
Επικοινωνία

 

Σχετικά Άρθρα

Κοινοποίηση: