Να έρθει στο Δ.Σ Σπάρτης το θέμα του ΣΜΑ ζητά το Τοπικό Συμβούλιο Σκούρας

 

Την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022, και ώρα 8.00μ.μ., πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των κατοίκων, στον προαύλιο χώρο της Κοινότητας, έπειτα από γενική απαίτηση κατοίκων και φορέων του χωριού, για να συζητηθεί το θέμα της δημιουργίας ΣΜΑ στην Σκούρα, στην περιοχή Κάκαρη.

Έπειτα από μια δίωρη διαδικασία, παρουσία 181 μονίμων κατοίκων, το λόγο έλαβαν κατά σειρά ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Σκούρας, κος Παύλος Κούρος, ο εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων, κος Γιάννης Τσαρκαλής, ο αντιδήμαρχος κος Θανάσης Καρλαύτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: κκ. Νίκος Βλήτας, Σταύρος Αργειτάκος, Παναγιώτης Κουρτσούνης, Νίκος Φλώρος, Αλέκος Βουνάσης, οι κάτοικοι: κκ Σαράντος Κουρτσούνης, Πέτρος Βόρτσος, Δημοσθένης Βλήτας και Βασίλης Σωτηρίου.

Κατόπιν πρότασης του συμβουλίου Σκούρας, τέθηκε σε ψηφοφορία προς το σώμα, η επιθυμία ή όχι των κατοίκων να δημιουργηθεί ΣΜΑ, είτε ανοιχτού, είτε κλειστού τύπου, είτε προσωρινό, είτε μόνιμο, στη Σκούρα, στη θέση Κάκαρη. Το ερώτημα ήταν: Το σώμα τίθεται υπέρ ή κατά της δημιουργίας ΣΜΑ (Ανοιχτού ή κλειστού ή προσωρινού ή μόνιμου) στη Σκούρα, στη θέση Κάκαρη; Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα κατά της δημιουργίας.

Το τοπικό συμβούλιο Σκούρας, λαμβάνοντας την εντολή υπεράσπισης των εννόμων συμφερόντων του χωριού και των κατοίκων και της προστασίας της δημόσιας υγείας, θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Ζητούμε:

  1. Να τεθεί το θέμα του ΣΜΑ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
  2. Να τοποθετηθούν ανοιχτά, με ξεκάθαρη θέση, χωρίς «ναι μεν αλλά», στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και δη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που κατάγονται από τη Σκούρα, και οι Παρατάξεις, για την πρόθεση δημιουργίας ΣΜΑ, είτε ανοιχτού, είτε κλειστού τύπου, στη θέση Κάκαρη, και τη μη διενέργεια διαβούλευσης μεταξύ Δήμου και κατοίκων.
  3. Να ανακαλέσει ο Δήμαρχος Σπάρτης, κος Πέτρος Δούκας, όσα ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δελτίο Τύπου, περί διαβούλευσης εδώ και 12 μήνες, ενημέρωσης τοπικών συμβούλων, τοπικού συμβουλίου, φορέων και κατοίκων της ΤΚ Σκούρας. Είναι ασύστολα ψεύδη, τα οποία διαμοιράζονται στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τη δημιουργία κλίματος υπέρ του Δήμου. 
  4. Να μας κοινοποιηθεί από τον Δήμο Σπάρτης, ο φάκελος με όλα τα έγγραφα (συμβόλαια, άδειες, μελέτες), που αφορούν τη δημιουργία ΣΜΑ. Όλα στο φως.

Η Σκούρα υποφέρει από τη μόλυνση του Ποταμού Ευρώτα με βιομηχανικά απόβλητα και βοθρολύματα.


Η Σκούρα έχει υπάρξει ένα μόνιμο εργοτάξιο, για πολλά έτη, προκειμένου να δημιουργηθεί το πολύπαθο έργο της εθνικής οδού Σκούρα-Πυρί, χωρίς να εκφράσει αντιρρήσεις, διότι επρόκειτο να γίνει για το κοινό καλό.


Δε θα επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση και τον εμπαιγμό.

 

 

 

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Δημιουργούμε τα δικά σας ψηφιακά άλμπουμ
Φωτογραφίες Διαβατηρίων
Ταυτοτήτων ,
Αδειών Οδήγησης
και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών (και από κινητό)
Εκτυπώσεις φωτογραφιών σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες – μαξιλάρια
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:
Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
Δημιουργία σχολικών λευκωμάτων – ενθύμιων
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Καρτ Ποσταλ
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: