Να επεκταθεί το φυσικό αέριο στην Λακωνία ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

322{icon} {views}

Η Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Λακωνίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εισαγωγή φυσικού αερίου στην Λακωνία 

κε Υπουργέ,

Είναι κοινός τόπος ότι η εισαγωγή του φυσικού αερίου επηρεάζει σημαντικούς κλάδους της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, μιας και εξασφαλίζεται η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και μάλιστα με ένα καύσιμο υψηλής ποιότητας που μπορεί να διεισδύσει σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας, αλλά και στα νοικοκυριά.
Σε περίοδο μακροχρόνιας ύφεσης οι επενδύσεις της χώρας για την εισαγωγή του φυσικού αερίου επιφέρουν αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής βιομηχανίας, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βελτίωση της ποιότητας ζωής και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Πελοπόννησο που θα διεξαχθεί στις 26-27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, στο οποίο το Επιμελητήριό μας θα καταθέσει τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα της Λακωνίας, περιοχής αρμοδιότητάς μας, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το επίπεδο των έργων επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο και εάν στον προγραμματισμό έργων του Υπουργείου σας έχει ενταχθεί η επέκταση του δικτύου στη Λακωνία.
Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και τα πλεονεκτήματα που αυτό θα προσδώσει στην περιοχή κρίνονται ως ζωτικής σημασίας για τη Λακωνία, έναν παραμελημένο νομό, που δεν έχει ενταχθεί, έως τώρα,  στον προγραμματισμό μεγάλων έργων και δεν έχει αεροδρόμιο και μεγάλα λιμάνια, αλλά ούτε και σύγχρονο οδικό δίκτυο, αιτήματα που παραμένουν ανεκπλήρωτα, εάν βέβαια εξαιρέσουμε τα πρόσφατα έργα σύνδεσής του με τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Πελοποννήσου. Θεωρούμε ότι η πολιτεία οφείλει να ενσκήψει στις ανάγκες της Λακωνίας και να επενδύσει σε μια περιοχή που το πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρό της εγγυώνται τα θετικά αποτελέσματα κάθε επένδυσης. Το φυσικό αέριο, ως οικολογικό αλλά και οικονομικότερο καύσιμο θα αποτελέσει για τον τόπο μας την εφαλτήριο δύναμη για την ανάπτυξή του. Πιστεύουμε πως ο προγραμματισμός των έργων θα πρέπει να στηρίζεται στην αρχή της ισόρροπης ανάπτυξης και να δοθεί προτεραιότητα σε περιοχές που έχουν αδικηθεί στο παρελθόν για διάφορους λόγους.

κε Υπουργέ,
Με την πεποίθηση ότι κατά τη θητεία σας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αξιοποιήσετε κάθε πρόσφορο μέσο για την ανάπτυξη της χώρας, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το σχεδιασμό των έργων στην Πελοπόννησο και τεθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη Λακωνία.

 

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ
 
 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: