Ξεκίνησε το Spartan Race στην Σπάρτη.

592{icon} {views}

Το Spartan Race, ο κορυφαίος αγώνας μετ’ εμποδίων στον κόσμο, επεστρέψε στη Σπάρτη, όπου θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μεταξύ 2 και 4 Νοεμβρίου 2018.

 

 

Το απόγευμα της Παρασκευής με επιτυχία διοργανώθηκε το Spartan Kids για πρώτη φόρα με πολύ μεγάλη συμμετοχή από μικρά παιδιά. Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία Σπάρτης στις 18:00  έγινε ενημέρωση αθλητών και στις 18:30 παρέλαση αθλητών στην Κων. Παλαιολόγου από την πλατεία μέχρι το στάδιο

Στη φετινή διοργάνωση θα διεξαχθούν τα παρακάτω αγωνίσματα:

  • Spartan Sprint: Ατομική ή ομαδική δοκιμασία σε διαδρομή 6+ χιλιομέτρων με περισσότερα από 20 εμπόδια. Είναι ιδανική για αρχάριους αθλητές ή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά το Spartan Race. Είναι η πιο σύντομη διαδρομή και ο χρόνος ολοκλήρωσης κυμαίνεται γύρω στα 45 λεπτά.
  • Spartan Super: Ατομική ή ομαδική δοκιμασία μεσαίας απόστασης, σε διαδρομή 13+ χιλιομέτρων με περισσότερα από 25 εμπόδια. Απευθύνεται σε αθλητές με μεγαλύτερη αντοχή από αυτή του Sprint.
  • Spartan Trifecta World Championship: Αποτελεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις παραπάνω διαδρομές αλλά και τη διαδρομή Spartan Beast -την πιο απαιτητική από όλες- μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, οπουδήποτε στον κόσμο και αν διεξάγονται οι διαδρομές αυτές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο περσινός αγώνας είχε ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία καθώς έλαβαν μέρος περίπου 2000 αθλητές από 40 χώρες. Μετά το τέλος των αγώνων, το διήμερο έκλεισε με την απονομή των βραβείων σε ένα εορταστικό κλίμα μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, όπως ακριβώς προστάζει και η ίδια η φύση του Spartan Race.

Και η φετινή διοργάνωση του Spartan Race, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης, που συμβάλλει σημαντικά στη διεξαγωγή του αγώνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

 

φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης 

 

You may also like

Κοινοποίηση: