Ξεπέρασαν για μια ακόμη ημέρα τα 200 κρούσματα covid-19 στην Π. Πελοποννήσου

 

Πάνω από 200 κρούσματα covid-19 είχαμε για μία ακόμα ημέρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την στιγμή που ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας ξεπερνά τις 150, με το συντριπτικό τους ποσοστό να αφορά ανεμβολίαστους.

Σε επικοινωνία που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Πέμπτη 26 Αυγούστου, με την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η οποία χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη, για το σύνολο της Περιφέρειας, το 95% των νοσηλευόμενων σε κλίνες covid-19 στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, όπως και το σύνολο των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και εν γένει το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων για τον αγώνα που εξακολουθούν να δίνουν, επανέλαβε δε ότι “ο μόνος τρόπος άμυνας είναι ο εμβολιασμός”.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης εξέφρασε ευχαριστίες και προς όλους όσοι -όπως είπε- “αγωνίζονται και παροτρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί”, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην παρρησία και την ξεκάθαρη στάση που τηρεί στο θέμα αυτό ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 26 Αυγούστου καταγράφηκαν 218 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 18.496.

Αναλυτικά καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 32, στην Π.Ε. Αρκαδίας 15, στην Π.Ε. Κορινθίας 44, στην Π.Ε. Λακωνίας 18 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 109.

Εξ άλλου, μέχρι και τηνΠέμπτη 26 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 158 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 10 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 6, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 15, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 27 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 21 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 79.

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: