Επικαιρότητα.

 Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στα Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια

Τα Ωρολόγια Προγράμματα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

 

Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της αναστολής λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.

ΤΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 121802/ΓΔ4/15-09-2020 εγκυκλίου με θέμα «Οδηγίες προς Διευθυντές/τριες και Εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-21», συνιστάται:

Δημοτικο Σχολείο-Νηπιαγωγείο

1. Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) το διαδικτυακό μάθημα να διαρκεί 30 λεπτά, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα ανά τύπο σχολείου:

Σημειώνεται ότι το ημερήσιο Ωρολόγιο Πρόγραμμα περιλαμβάνει σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία τουλάχιστον τρεις (3) και πέντε (5) διδακτικές ώρες αντίστοιχα.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν συν υπολογίζει ότι τα παιδιά το απόγευμα είχαν άλλες δραστηριότητες , τις οποίες θα πρέπει να σταματήσουν και ο λόγος μάλλον είναι ότι το σύστημα δεν αντέχει τόσους πολλούς μαθητές το πρωί. 

 

Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ

2. Για την Δευτεροβάθμια Γενική και Επαγγελματική Εκπαίδευση (Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) το διαδικτυακό μάθημα να διαρκεί 40 λεπτά, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα ανά τύπο σχολείου:

 

 

Σημειώνεται ότι το ημερήσιο Ωρολόγιο Πρόγραμμα σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ περιλαμβάνει τουλάχιστον έξι (6) ή επτά (7) διδακτικές ώρες, ανάλογα με το γενικότερο Ωρολόγιο Πρόγραμμα.
www.esos.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

 

You may also like

Κοινοποίηση: