Οι Γορτύνιοι της Σπάρτης στη Μονή της Γόλας για την ακολουθία του Νυμφίου.

340{icon} {views}

  


Στην ιστορική Μονή Ζωοδόχου Πηγής ή Χρυσοπηγής Γόλας Γοράνων παρακολούθησαν, την Κυριακή των Βαΐων το εσπέρας (1 Απριλίου 2018) οι Γορτύνιοι της Σπάρτης την Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας) με την οποία άρχισε η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου.

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του Καθολικού της Μονής οι προσκυνητές, μέλη και φίλοι του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης, είχαν την πνευματική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αρχή της πορείας του Θεανθρώπου προς το Σταυρό και τη ζωηφόρο Ανάστασή Του, με οδηγό τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπλάθρα (Γορτύνιο εκ μητρός). Στην Ακολουθία συμμετείχε ο διάκονος Παΐσιος Κολοκυθάς που ανήκει στην Αδελφότητα της Γόλας. Τους ύμνους έψαλλαν ο  καλλίφωνος Ηγούμενος π. Ευστάθιος Πορφύρης με βοηθούς τους νεαρούς ιεροψάλτες Παναγιώτη Κωνσταντέλο και Μιχαήλ Σωτηρίου.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο π. Γεώργιος μίλησε προς το εκκλησίασμα για τη σημασία της Μεγάλης Εβδομάδος, για την ανάγκη οι χριστιανοί να κάνουν έμπρακτη ομολογία πίστεως και να ακολουθούν στη ζωή τους τη διδασκαλία του Κυρίου, ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και στους εξ Ανατολών κινδύνους. Ο Ηγούμενος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του  Γορτυνιακού κ. Ιωάννη Πετρόπουλο και όλους τους προσκυνητές γιατί για δεύτερη φορά επέλεξαν την Ιερά Μονή της Γόλας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Ακολουθία του Νυμφίου. Με καρδιακά λόγια εξλεφεασε τις ευχαριστίες του προς τον π. Γεώργιο τόσο για την παρουσία του , όσο και για το γεγονός ότι για δώδεκα συναπτά έτη είχε αναλάβει την ευθύνη του μοναστηριού, όταν αυτό δεν διέθετε μοναχική αδελφότητα, δημιουργώντας τις αναγκαίες υποδομές ώστε να είναι κατοικήσιμο. Ακολούθησε το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής.

Κατεβαίνοντας στο Ξηροκάμπι οι εκδρομείς σταμάτησαν στην κεντρική πλατεία, όπου στο κέντρο εστίασης «ΓΙΑΝΝΑΚΑ» είχε προγραμματιστεί νηστίσιμη συνεστίαση όλων των συμμετεχόντων. Η προσκυνηματική εκδρομή έκλεισε υπό τις ευχές όλων για Καλή Ανάσταση και Χαρούμενο Πάσχα.                                                                                                                                 

                                                              

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: