Λακωνία

«Οι επιστήμονες στα χρόνια του κορονοϊού»

Τηλεδιάσκεψη με επιστημονικούς φορείς της Λακωνίας διοργάνωσε την Τετάρτη 13 Μαΐου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του  βουλευτή Λακωνίας και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη.

Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν όλες οι απόψεις που αφορούν στις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης τόσο στην οικονομία της χώρας συνολικά όσο και σε κάθε επιστημονικό κλάδο ξεχωριστά. 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τα μέτρα της πρότασης #Μένουμε_Όρθιοι  και τόνισαν ότι είναι αναγκαία η εμπροσθοβαρής στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι η  Ελλάδα θα βυθιστεί  σε ύφεση με κύριο αντίκτυπο αυτής την δραματική αύξηση της ανεργίας, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. 

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας, ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέοι επιστήμονες.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να ληφθούν στοχευμένα μέτρα πραγματικής συνεισφοράς της πολιτείας στους πληττόμενους επιστημονικούς κλάδους, μακριά από άστοχες, πρόχειρες και αντιφατικές κινήσεις, τύπου voucher της ντροπής που στο τέλος αποσύρονται αναγκαστικά, αφού πρώτα έχουν υποβαθμίσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. 

Όσο αφορά στη Λακωνία, χρειάζεται γενναία στήριξη της επιχειρηματικότητας, σχεδιασμός, ωρίμανση και εκτέλεση των απαιτούμενων έργων υποδομής αλλά και ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

Ωστόσο, τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο δεν επαρκούν. Η Ευρώπη οφείλει να στηρίξει τα κράτη-μέλη της, οφείλει να είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι η Ευρώπη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης επεσήμανε ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τον όρο «υποδομές» που δεν είναι μόνο οι δρόμοι και τα λιμάνια αλλά και οι δομές υγείας, οι δασικοί χάρτες, οι εδαφολογικοί χάρτες, το φράγμα της Κελεφίνας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν φορείς της Λακωνίας και συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, κ. Μαρία Τσιρώνη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, κ. Παναγιώτης Κομνηνός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας, κ. Γιώργος Μπουραζάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λακωνίας, κ. Γιάγκος Γιαξόγλου, ο Πρόεδρος του 11ου Π.Τ ΟΕΕ, κ. Πάνος Κρητικός, ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λακωνίας, κ. Σωτήρης Βαφειάδης, το μέλος της Κ.Δ του ΟΕΕ, κ. Μενέλαος Μαλτέζος,  το μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Επιδαύρου Λιμηράς, κ. Γιάννης Γουναλάκης, ο συντονιστής της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πανάγος Φραγκής και το μέλος της ΝΕ, κ. Διονύσης Θωμάς.

 

Ακολουθήστε μας στα social media , facebook  , youtube  twitter   , instagram

You may also like

Κοινοποίηση: