Διατροφή-Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική.

Οι μεζέδες της Τσικνοπέμπτης!

828{icon} {views}

Βάζουμε μπροστά τις ψησταριές και προσκαλούμε τους φίλους για να γλεντήσουμε !!!

 

Μην νομίζετε ότι η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται αυστηρά στις ασφυκτικά γεμάτες ταβέρνες. Τα απλά, είναι αυτά που έχουν αξία τελικά, με σπιτικούς κρεατομεζέδες, τσικνισμένους, ωραία παρέα και δροσερή μπύρα ή καλό κόκκινο κρασί.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να υποδεχθείτε φίλους στην αυλή , στον κήπο ή και ακόμη στο πεζοδρόμιο  , άλλωστε σε κάποιες πόλεις είναι και έθιμο . 

Το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης πρέπει να  έχει παϊδάκια, σουβλάκια , μπιφτέκια, λουκάνικα ,  κοτόπουλο  , χοιρινή τηγανιά  , μπριζόλες , πανσέτες  , ψητά λαχανικά. 

 

 

Και μπορεί η μέρα να έχει το κρέας για πρωταγωνιστή, όμως κρέας χωρίς ορεκτικά και σαλάτες, δεν γίνεται!  

Τα τυριά είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του τραπεζιού της Τσικνοπέμπτης. Μια πιατέλα με τυριά θα βοηθήσει την κατάσταση όση ώρα ψήνονται τα κρεατικά.

Ένας άλλος μεζές που ταιριάζει στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης είναι η φέτα σε αλουμινόχαρτο. Στο φούρνο ή στη θράκα, η φέτα η ψητή ετοιμάζεται απλά και καταναλώνεται εν ριπή οφθαλμού. 

 

Τέλος για να ολοκληρωθεί το τραπέζι μας, οπωσδήποτε πατάτες τηγανιτές και απαραίτητα καψαλισμένο ψωμί.

 

 

Η Τσικνοπέμπτη επιβάλλει εθιμικά την κατανάλωση κρέατος και το τσίκνισμα, δηλαδή την κάπνα και την μυρωδιά του ψητού ή τηγανητού κρέατος λίγο πριν εισέλθουμε στην μεγάλη νηστεία για το Πάσχα.

**********

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: