Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Σπάρτης με τη Γαλλική πόλη Le Plessis Trevise

 

Με μια σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Σπάρτης με τη Γαλλική πόλη LePlessis Trevise, στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

Αντιπροσωπεία από το Le Plessis Trevise, με επικεφαλής τον Δήμαρχο  κ.Didier Dousset και τoν Πρόεδρο της Επιτροπής αδελφοποίησης Pascal Ogé  επισκέφτηκε τη πόλη μας , με σκοπό να ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση που είχε ξεκινήσει από το 2017.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μοιράγια Σπύρου, ο οποίος καλωσόρισε την Γαλλική αντιπροσωπεία και ευχήθηκε  η αδελφοποίηση αυτή να σημάνει ένα νέο ξεκίνημα και την απαρχή της δημιουργίας ισχυρότερων δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Δήμαρχο και τους αδελφούς Γάλλους και μετέφερε τον θερμό χαιρετισμό των πολιτών της Σπάρτης για την αδελφοποίηση  αυτή.

Αναφέρθηκε στην Ιστορία της Σπάρτης και τόνισε ότι «ο θεσμός των αδελφοποιήσεων ρίχνει σύνορα, φράγματα και εμπόδια» και μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη πολύπλευρων συνεργασιών στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, στον τομέα της τεχνογνωσίας σε ζητήματα διοίκησης και ανταλλαγής εμπειριών.

 Ευχήθηκε η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας να αποτελέσει  ένα νέο ξεκίνημα και να σημάνει την απαρχή της δημιουργίας ισχυρότερων δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος του Le Plessis Trevise , κ. Didier Dousset αναφέρθηκε στην πόλη του Le Plessis Trevise και  δήλωσε πεπεισμένος ότι οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο πόλεις έχουν κάθε λόγο να επιβεβαιωθούν στο πέρασμα του χρόνου  και ευχήθηκε μακροζωία και θα δήλωσε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια για να επιτύχει η αδελφοποίηση αυτή.

Μετά την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών, Ελλάδος και Γαλλίας , υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας και έγινε ανταλλαγή δώρων.

Στην τελετή αδελφοποίησης παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Le Plessis Trevise καθώς και αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου Μόρφου της Κύπρου.

 

                         

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: