Λακωνία

Ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Δημήτρη Κιτσίκη (βίντεο)

Πριν λίγες μέρες έδωσε μία από τις σημαντικότερες ομιλίες της ζωής του, ο Κορυφαίος Έλληνας Διανοούμενος της εποχής μας, ο Δρ. Δημήτρης Κιτσίκης.

 

 

Το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Πρεσβυτέρου και στενού συνεργάτη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας του Τουργκούτ Οζάλ (δύο μόνο από τις ελάχιστες ιδιότητες της λαμπρής και πολυτάραχης καριέρας του), με δέος εξήρε της τεράστιας σημασίας έργο του σπουδαίου Έλληνα Φιλοσόφου στα Βυζαντινά χρόνια, του Γεωργίου Γεμιστού του Πλήθωνος, Μελετητή της νεοπλατωνικής φιλοσοφίας και Ιδρυτή του Δυτικού Πολιτισμού.

Το εκλεκτό ακροατήριο είχε μία και μοναδική ευκαιρία να ακούσει την ομιλία του, σε μία από τις σπάνιες πλέον δημόσιες εμφανίσεις του, με την παρουσία του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη π. Ευσταθίου Πορφύρη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, συνοδευόμενος από τον π. Ιωάννη Καστρή εφημέριο Γεωργιτσίου, καθώς επίσης και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπύρου Μοιράγια, του πρώην Αντιδημάρχου Πελλάνας κ. Βασίλη Σκρουμπέλου και του Διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου Σπάρτης κ. Ιωάννη Δημόπουλου.

 

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί.
βίντεο

Φωτογραφίες & βίντεο: Νίκος Μπακής

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: