Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση.

imagehandler

 

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2μμ του Σαββάτου η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα. Θρησκευτικό όρκο έδωσαν δέκα υπουργοί, εκ των οποίων οι έξι προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Λυδία Κονιόρδου Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Μαυραγάνης, Κώστας Ζουράρις, Ελενα Κουντουρά.

Όλοι οι υπόλοιποι επέλεξαν τον πολιτικό όρκο. Να σημειωθεί ότι όσοι υπουργοί, αναπληρωτές ή υφυπουργοί δεν άλλαξαν χαρτοφυλάκια ή τίτλους υπουργείων δεν μετείχαν στην ορκωμοσία.

Η προσέλευση των νέων υπουργών

Η προσέλευση των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο για την καθιερωμένη ορκωμοσία, μετά τον ανασχηματισμό, ξεκίνησε περίπου στις 12.30μμ.

Πρώτος έφτασε ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους έδωσε και το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας.

«Ο διάλογος με την Εκκλησία δεν σταμάτησε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «αλάργα – αλάργα το φιλί για να ‘χει νοστιμάδα».

Ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ενα τέταρτο πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία κατέφθασε και ο κ. Νίκος Παππάς που αναλαμβάνει το βαρύ χαρτοφυλάκιο του νεοσύστατου υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής. «Είναι ένας τομέας στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου και για να το πετύχει πρέπει να έχει αξιόπιστα δίκτυα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Χωρίς σακάκι εμφανίστηκε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις

Ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, όμως, αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις καθώς όπως είπε δεν έχει ορκιστεί ακόμα. Περιορίστηκε απλά να πει ότι δεν υπάρχει θέμα διπλού νομίσματος.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι παλιοί και νέοι υπουργοί θα δώσουν μάχη για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. Αναφορικά δε με το χρέος δήλωσε αισιόδοξος για την διευθέτησή του ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να λυθεί το ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα. Χρωστά όλη η Ελλάδα». Τέλος για τα ραδιοτηλεοπτικά είπε ότι πρέπει να συνδράμει η ΝΔ ενώ για τον αριθμό των αδειών είπε ότι θα το καθορίσει το ΕΣΡ.

«Μας χαρακτηρίζει η τιμιότητα και η δικαιοσύνη» είπε ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ενώ η νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου επσήμανε ότι τα πράγματα είναι πολύ. «Θα προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε όσο περισσότερο γίνεται τον πολίτη» προσέθεσε.

Αισιόδοξο μήνυμα επιχείρησε να εκπέμψει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι «θα έρθουν καλύτερες ημέρες».

«Ο κόσμος περνά καλύτερα σήμερα» εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενώ στο ερώτημα για το αν θα υπάρξει΄«ειρήνη» στο τηλεοπτικό τοπίο απάντησε «τι εννοείται ειρήνη; Θα βάλουμε τάξη στα κανάλια. Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορούν να λιτουργούν περισσότερα απο 2 – 3 κανάλια»!

tsipras6

πηγή www.prothema.gr

You may also like

Κοινοποίηση: