Ούτε ο υπουργός Σκουρλέτης έδωσε λύση για τη μεταφορά μαθητών στη Λακωνία.

360{icon} {views}

 

Στον «αέρα» εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα της μεταφοράς μαθητών στη Λακωνία, αν και τέθηκε επί τάπητος σε κορυφαίο πολιτειακό επίπεδο, κατά το Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου που διεξήχθη στις 26-27/2 στην Τρίπολη.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίας «Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και Τοπική Ανάπτυξη», στην από βήματος παρέμβαση του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας, Σωτήρη Ροϊνού, υπήρξε αναφορά στο πρόβλημα της νομιμότητας των συμβάσεων των μεταφορέων, κάτι που οδήγησε τους μεταφορείς ταξί στη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών από τις 15/2/2018.

Ο κ. Ροϊνός, γνωρίζοντας πολύ καλά το θέμα -ως ανάδοχος-μεταφορέας και ο ίδιος-  επισήμανε στον υπουργό ότι απαιτείται άμεση νομοθετική ρύθμιση για όλες τις συμβάσεις των μεταφορέων (ταξί & λεωφορεία), σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, δεδομένου ότι αυτές λήγουν στις 28/2/2018, δηλαδή σήμερα!

Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για κατάθεση σχετικής τροπολογίας, ούτε από τα λεγόμενα του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος τοποθετήθηκε αμέσως μετά τον κ. Ροϊνό προέκυψε με σαφήνεια πρόθεση του υπουργείου να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Αντίθετα ο κ. Σκουρλέτης, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συμπερασματικά, αν μέχρι την Πέμπτη (1/3) δεν προκύψει νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει στην Περιφέρεια να παρατείνει τις συμβάσεις με τους μεταφορείς των μαθητών, η μεταφορά θα βρίσκεται στον «αέρα», μπαίνουν σε περιπέτειες οι μεταφερόμενοι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι μεταφορείς σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: