Ο Αγιασμός στο Φεστιβάλ “Σπάρτη Παγκόσμια Πόλη 2017”.

1467{icon} {views}

Ο Αγιασμός τελέστηκε το βράδυ του Σαββάτου 16-9-2017 από των Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο.

 

Παρών ήταν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος καθώς και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Ταττούλης , η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδ. Τζανετέα καθώς και εκπρόσωποι αρχών.

 

Ο Σεμασμιότατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα η Σπάρτη να έχει το Αρχαίο Θέατρο θαμμένο και να μην υπάρχει ένα Μουσείο ώστε να στεγάσει τα μοναδικά ψηφιδωτά της Σπάρτης καθώς και ότι δεν πρέπει να μένουμε στάσιμη στην Ιστορία μας αλλά να κάνουμε και εμείς ότι είναι δυνατόν για την ανάδειξη της πόλης μας και όλοι μαζί μπορούμε αρκεί να υπάρχει θέληση και αγάπη. 

Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η Αντιπεριφερειάρχης τόνισαν ότι μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας έγινε ένα Φεστιβάλ που έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν , καθώς και ότι το Νέο Μουσείο Σπάρτης επιτέλους είναι σε πολύ καλό δρόμο και ότι το Υπουργείο Πολιτισμού το έχει εντάξει στα σχέδια του καθώς και η Περιφέρεια έχει ένα μεγάλο πόσο για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης. 

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε στο χώρο του Νερόμυλου στις Αμύκλες (4ο χλμ Σπάρτης-Αμυκλών) η λειτουργία του Εκθετηρίου Παραγωγής με διακεκριμένα προϊόντα της Λακωνίας αλλά και των Εκθέσεων  Παραδοσιακής και Ιστορικής Λακωνικής Ενδυμασίας, Αγιογραφίας Λακώνων Αγιογράφων και μελών της Ε.Π.Δ. Λακωνίας, Φωτογραφίας μελών της ΛΕ.ΦΩ.Σ με θέμα τη Σπάρτη, Βιβλίου με συμμετοχές Λακώνων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων και CD καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από τη Λακωνία.

Οι Εκθέσεις θα είναι ανοικτές για το κοινό το Σάββατο 16/9, 10.30-13.30 και 17.30-21.30 και την Κυριακή 17/9, 10.30-13.30.

 

« 1 από 4 »

 

Οι φωτογραφίες διατίθενται σε οποιονδήποτε αρκεί  να αναγράφουν την πηγή προέλευσις του ψηφιακού υλικού που τους παρέχουμε καθώς και το όνομα του φωτογράφου. 

Φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης.

You may also like

Κοινοποίηση: