Αγροτικά Νέα

Ο Βορίδης απαγορεύει την παρουσία κτηνοτρόφων στο ζύγισμα των ζώων τους

472{icon} {views}

ΑΚΚΕΛ : Ο ΥΠΑΑΤ Βορίδης απαγορεύει τους κτηνοτρόφους να είναι παρόντες στο σφαγείο κατά το ζύγισμα των ζώων τους

 

 

 

Όταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, ορμώμενος από τα Τσεκουράτα Κεφαλληνίας , ψωνίζει από κατάστημα, προφανώς στέκεται μπροστά στην ζύγιση των φρούτων, λαχανικών, αλλαντικών, τυροκομικών κλπ, για διαφάνεια στο ζύγισμα και φυσικά χωρίς τα μέτρα για τον κορονοϊό να έχουν επηρεάσει την απαίτηση του κάθε πελάτη να είναι μπροστά στο ζύγισμα.

Ο κ. Βορίδης όμως απαγορεύει σε κτηνοτρόφους αυτό ακριβώς το προφανές. Τσεκούρωσε την παρουσία τους κατά το ζύγισμα των ζώων τους στα σφαγεία με εγκύκλιο από τις 16 Μαρτίου 2020. Ο κτηνοτρόφος ΔΕΝ επιτρέπεται να βλέπει το ζύγισμα και φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει … τι γίνεται στο ζύγισμα.
Γιατί δεν επέτρεψε να είναι παρών ο υπάλληλος του σφαγείου μαζί με τον κτηνοτρόφο και μετά με τον κρεατέμπορα;
Έτσι και ο έμπορος και ο κτηνοτρόφος θα επιβεβαιώνουν το ζύγισμα και δεν θα υπάρχει αμφιβολία για το βάρος του ζώου που πουλάει ο κτηνοτρόφος και αγοράζει ό έμπορος.

Την ώρα που ο καταναλωτής αγοράζει ένα κιλό αρνί, αυτό θα πρέπει να ζυγιστεί μπροστά στον πελάτη, πώς είναι δυνατόν ο κτηνοτρόφος που θα πάει τους κόπους ενός χρόνου στο σφαγείο (πολλές φορές αρκετούς τόνους) να απαγορεύεται να είναι παρόν ακόμη και στο ζύγισμα;
Ποιοι ενοχλούνται από την διαφάνεια;

*εικόνα διαδικτύου
Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

 

Ακολουθήστε μας στο facebook  & twitter και μάθετε πριν από όλους τι “παίζει”!

 

You may also like

Κοινοποίηση: