Ο Ε΄ κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Το απόγευμα της Κυριακής 11 Απριλίου 2021, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

 

 

Ομιλητής ήταν ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και εφημέριος Μολάων, Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος στη μεστή νοημάτων ομιλία του αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο της ημέρας, τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος και στο σπουδαίο σύγγραμμά του. Ο π. Ευστάθιος χαρακτήρισε τον Άγιο Ιωάννη  ‘’φωτεινό σηματοδότη στην πορεία προς το Πάσχα’’, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η πορεία της συνάντησης του Ανθρώπου με το Χριστό είναι μία κλίμακα που την ανέρχεται κανείς πυρωμένος από τον πόθο και τον έρωτα για τον Νυμφίο. Ολοκληρώνοντας  ευχήθηκε ο κάθε χριστιανός να καταφέρει την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με τον πνευματικό του αγώνα, να εκπληρώσει την αναβατική αυτή πορεία.

Με την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέφερε αρχικά ότι ‘’οι καιρού ου μενετοί’’ θέλοντας να τονίσει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τον όποιο χρόνο έχουμε στη Γη, για να αποβάλλουμε τα βαρίδια της ψυχής μας και να διευκολύνουμε το ταξίδι μας προς την Ουράνια Βασιλεία. Επίσης μίλησε για την αρετή της ταπεινοφροσύνης υπογραμμίζοντας τρία χαρακτηριστικά της: ότι πρέπει να πιστεύουμε ότι είμαστε ελάχιστοι, να το αναφέρουμε αυτό στις προσευχές μας και να μην δυσανασχετουμε αν κάποια στιγμή συνάνθρωποί μας επισημάνουν την ελαχιστότητά μας.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: