Νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πυρόπληκτους σε Μάνη και Γορτυνία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται ανελλιπώς στο πλευρό των πυρόπληκτων με συνεχείς αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπως η Μάνη και η Γορτυνία.

Συγκεκριμένα, το διήμερο 16-17 Αυγούστου, κατόπιν εντολής του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, παραδόθηκαν με οχήματα του Ε.Ε.Σ. περισσότεροι από 20 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας σε χωριά και κοινότητες της Μάνης (Μυρσίνη, Μαράθεα, Αγ. Βασίλειος, Πλάτανος, Λυγερέα, Κονάκια) και της Γορτυνίας (Λιόδωρα, Λιβαδάκι, Αγ. Ιωάννης). Μάλιστα, το προσωπικό και οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ πραγματοποίησαν τις διανομές ανθρωπιστικού υλικού (νερά, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ζωοτροφές κ.α.) από πόρτα σε πόρτα ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει μόνος του αυτή τη δύσκολη στιγμή. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι η μαζική ανταπόκριση του κόσμου στο μεγάλο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους είναι καθοριστική, προκειμένου ο Οργανισμός να ανταποκριθεί πλήρως στις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι διανομές θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και το επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: